Kılıçdaroğlu, "Kayyum atama işine girerlerse diktatörlük olarak kabul edeceğiz"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu kararına ilişkin, "Kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak olarak kabul edeceğiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
03 Ocak 2023, Salı - 13:43
Kılıçdaroğlu, "Kayyum atama işine girerlerse diktatörlük olarak kabul edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 2023 yılı beklentileri ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Beklentilerimz çok fazla. Yeni şeyler istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye istiyoruz. İnsan haklarına saygı, düşünce özgürlüğü istiyoruz." dedi.

"Hakime soruşturma açılmazsa bakan da bu kumpasın içindedir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davasına değinen Kılıçdaroğlu, Eğer soruşturma açılmazsa o hakimle ilgili, Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Gerçekleri bilmeye 85 milyonun hakkı var. Hakim hangi gerekçeyi gösteriyor ve hakime kim söyledi 'Biz istinafı da ayarladık' diye. Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Saraydan talimat alan hakimin kararına itibar edilmez. Karar hakimin değil, sarayın kararıdır." diye konuştu.

Sözlerine devam eden CHP Genel Başkanı, "Y eni bir komplonun peşindeler. Birinci kumpas, Ekrem Bey birisine ya da YSK üyelerine hakaret etti diye iddianame hazırlandı. Söylenen YSK değil, açıkça söylendi zaten muhatabı olan kişi Fotoroman Süleyman. YSK 'bu bize söylendi' dedi. Sonra dosya namuslu bir hakimin önüne gitti. Bu hakimi değiştirdiler. Aldılar Samsun'a sürdüler. " ifadelerini kullandı. 

"Kayyum atama işine girerlerse diktatörlük olarak kabul edeceğiz"

Muhalefetin kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yaptıkları kumpaslarla ele geçirmeye çalışıyorlar diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,"Amaçları seçimlere rantı kullanarak girmek. Şimdi görüyoruz ki işi kayyuma götürerek İstanbul'a çökmeye çalışıyorlar. Kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak olarak kabul edeceğiz. Kimse Bay Kemal'den sabır beklemesin. Cehennemin kapılarını açarlar, hiç kimse için iyi olmaz. Atamayla gelen hakimlere mi güveniyorsunuz?" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan EYT açıklaması

EYT düzenlemesine değinen CHP lideri, "Verdiklerini nasıl götürebiliriz, bunun hesabını yapıyorlar. ENAG'a göre enflasyon yüzde 138, TÜİK'e göre yüzde 64. Kimin hakkı yeniliyor; memurun, işçinin, emeklinin. Kul hakkını yedirmeyeceğiz" dedi.

"Altı lider birlikteyiz"

Altılı masaya dair birliktelik mesajı veren  CHP lideri, "Altı lider birlikteyiz,  ülkemize huzur gelsin diye bir araya geldik. Toplumda kamplaşma olmasın, kadın-erkek ayrımı olmasın diye bir araya geldik. Geçmişin acılarını sarmaya çalıştık. Demokrasi kadar güzel bir şey yok. Demokrasilerde medya özgür olacak, Saray tarafından beslenen medya olmayacak. Bir politikacının sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

"Terörün sıfırlandığı bir ülke inşa edeceğiz"

Terörün olmadığı bir ülke inşa edeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Terörün sıfırlandığı bir ülke inşa edeceğiz. Türkiye kısa sürede bölgesinin en güçlü ülkesi olacak. Güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2042258/kilicdaroglu-kayyum-atama-isine-girerlerse-diktatorluk-olarak-kabul-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.