ABD ara seçimlerinde ilk sonuçlar geliyor

Amerikalılar ara dönem seçimleri için sandık başına giderken ilk sonuçlara göre Cumhuriyetçiler azınlıkta olduğu Temsilciler Meclisi’nde kazanım elde ederken Senato'da Demokratlar önde görünüyor.
Ersin Küçükbarak
|
09 Kasım 2022, Çarşamba - 10:08
ABD ara seçimlerinde ilk sonuçlar geliyor

ABD'de Senatonun üçte biri olan 35 koltuğu ve Temsilciler Meclisinin ise 435 koltuğunun tamamı için yapılan ara seçimlerde oylar sayılmaya devam ediyor.     

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler Senatoda Demokratlar önde

Resmi olmayan sonuçlara göre,  sabah saatlerinde Temsilciler Meclisi yarışında, Cumhuriyetçiler 184 sandalye kazanırken Demokratlar ise 145 sandalyenin sahibi oldu. Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmek için 219 sandalye gerekiyor.

İlk sonuçlara göre Senatoda ise ara seçimlerde Demokratlar 11 sandalye, Cumhuriyetçiler ise 17 sandalye kazandı.  Senatoda Demokratların 47, Cumhuriyetçilerin 46 sandalyesi bulunuyor. 

Mevcut düzende Senatoda 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongrenin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olacak. Denge yine 50'ye 50'de kalırsa Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aynı zamanda Senato Başkanı olduğu için eşitliği bozacak ve Senatonun kontrolü Demokratlarda kalacak.     

Dr. Mehmet Öz kaybetti

NBC ve Fox’un haberine göre ABD’de Demokrat aday John Fetterman, Cumhuriyetçi Dr. Mehmet Öz’ü mağlup ederek Pensilvanya senatörlüğünü kazandı.

Demokrat Fetterman, Donald Trump’ın da desteklediği Mehmet Öz’ü geride bırakarak emekliliğe ayrılan Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’in yerini alacak. Pennsylvania’nın Demokratlara geçmesi, Senato çoğunluğu üzerinde belirleyici olabilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1920272/abd-ara-secimlerinde-ilk-sonuclar-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.