Destici: "Teröre karşı herkesin topyekun duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının gerçekleştirildiği bölgeyi ziyaret ederek hayatını kaybedenler için dua etti. Destici, saldırının tüm insanlığa karşı yapıldığını belirterek, “Şimdi bazı siyasetçilere bakıyoruz, saldırıyı yapanları değil de hala devleti suçla, hala hükümeti suçla, hala hükümetin yetkililerini suçla ve dolaylı olarak PKK’ya PYD’ye onun uzantılarına HDP’ye sahip çıkma. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil herkesin aklını başına alması lazım ve teröre karşı, terörün tüm unsurlarına karşı herkesin topyekun duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
18 Kasım 2022, Cuma - 17:12
Destici: "Teröre karşı herkesin topyekun duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım"

Mustafa Destici, İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının gerçekleştirildiği bölgeyi ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı bir kez daha lanetleyen Destici, terör örgütünün ülkede bir korku ve panik havası oluşturmayı, kargaşa meydana getirmeyi amaçladığına işaret etti.

Destici, Türkiye’nin 40 yıla yakın süredir hain PKK ile türevleri ve iltisaklı gruplarla mücadele ettiğini hatırlattı.

Terörle topyekun mücadele sayesinde son dönemde ciddi başarılar elde edildiğinin altını çizen Destici, özelikle İHA ve SİHA’ların devreye girmesiyle teröristlerin birer ava dönüştüğünü ve inlerinden çıkamaz hale geldiğini vurguladı.

Mustafa Destici, bu sayede yurt içindeki terörist sayısının da en aza düştüğünü ifade etti.

Bu yüzden terör örgütünün korkak ve sinsice eylemlere yöneldiğini kaydeden Destici, sivillerin de terörün hedefi haline geldiğini bildirdi.

Devletin pek çok saldırıyı girişim halindeyken engellediğini anlatan Destici, teröre karşı amasız fakatsız bir duruş sergilenmesi gerektiğini dile getirdi.

"Ülkenin ve milletin birliğinden yana değillerse defolsun gitsinler"

Terör örgütünün siyasi uzantısı olarak nitelediği HDP’yi de eleştiren Destici, “Devletin varlından yana değillerse bu ülkenin ve milletin birliğinden yana değillerse defolsun gitsinler, nereye gideceklerse orya gitsinler. Bakın ciddi bir kınama duyduk mu? Bir lanetleme duyduk mu? Duymadık, çünkü safları belli. Safları PKK’nın safı , safları PYD’nin safı, YPG’nin safı. Yani HDP neyse PKK odur. PKK neyse HDP odur” dedi.

Destici şöyle devam etti:

“Saldırı insanlığa karşı yapıldı?”

“Saldırı kime yapıldı? Türkiye Cumhuriyeti devletine yapıldı. Saldırı kime yapıldı? Türk milletine yapıldı. Saldırı kime yapıldı? İnsanlığa karşı yapıldı. Şurada ölen vatandaşları bombayı bıraktığında hangisinin Kürt hangisinin Türkmen hangisinin alevi hangisinin Sünni hangisinin yerli hangisinin yabancı olduğunu biliyor muydu? Bilmiyordu. İnsanlığa karşı yapıldı bu saldırı.”

“Hala saldırıyı yapanları değil devleti suçlayanlar var”

“ Şimdi bazı siyasetçilere bakıyoruz, saldırıyı yapanları değil de hala devleti suçla, hala hükümeti suçla, hala hükümetin yetkililerini suçla ve dolaylı olarak PKK’ya PYD’ye onun uzantılarına HDP’ye sahip çıkma.”

“Terörün tüm unsurlarına karşı herkesin topyekun duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım”

“ Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil herkesin aklını başına alması lazım ve teröre karşı, terörün tüm unsurlarına karşı herkesin topyekun duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım. Siz Meclis’te HDP’yı bulundurmaya devam ederseniz, siz diğer sivil toplum kurumlarında bunların varlığına müsaade ederseniz Türkiye maalesef ki maalesef terörle yaşamaya devam eder. Biz bunun sona ermesini istiyoruz. Artık bu son olur inşallah diyoruz duamız da temennimiz de odur.  Bir kere daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Türkiye’mize, İstanbul’umuza, Taksimimize, İstiklal Caddemize geçmiş olsun diyorum.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terörün amaçlarına ulaşamayacağını ve saldırıya karışanların yakalanarak hak ettikleri cezayı alacaklarını sözlerine ekledi. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1942470/destici-terore-karsi-herkesin-topyekun-durus-sergilemesi-ve-tavir-koymasi-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.