İsveç: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var

NATO ve Almanya'nın ardından İsveç'ten de benzeri açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye'nin teröre karşı kendisini savunma hakkı bulunduğunu söyledi.
Editör
|
22 Kasım 2022, Salı - 00:07
İsveç: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var

Fransa'nın başkenti Paris'te Moldova için uluslararası bağış konferansına katılan Billström, ülkesinin Expressen gazetesine açıklamalarda bulundu.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için Türkiye'nin başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" hakkında konuşan Billström, "Türkiye terör saldırısına maruz kalan bir ülkedir ve terör saldırısına maruz kalan devletlerin kendini savunma hakkı vardır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kendisini terörden koruyabileceğini aktaran Billström, sivil kayıplardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Hava Harekatı ile ilgili olarak, "Türkiye, terör saldırılarına en çok maruz kalan NATO üyesi olduğu için endişe duyuyor. Türkiye'nin terör saldırılarına karşı kendini savunma hakkı var" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger ise, "İstanbul saldırısının PKK ile ilişkili olduğu delilleri çok ciddiye alıyoruz. Türkiye, Suriye'ye ve Irak’ın kuzeyine düzenlediği operasyonla meşru müdafaa hakkını kullandı." diye konuşmuştu.

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava harekatlarını durdurması gerektiği yönünde açıklama yaparak bazı illerde eylemlere başlamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1947096/isvec-turkiyenin-kendini-savunma-hakki-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.