Erdoğan'ın teklifine AB'den yeşil ışık!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğu Akdeniz krizinin çözümüne yönelik “Bölgesel konferans” teklifinin Avrupa Birliği ülkeleri tarafından olumlu karşıladığını açıkladı.
Ankara Masası
|
25 Eylül 2020, Cuma - 18:38
Erdoğan'ın teklifine AB'den yeşil ışık!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, koronavirüs tedbirleri kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna AB adına video mesaj ile hitap etti.

Konuşmasında Doğu Akdeniz krizinin çözümüne yönelik yoğun çaba harcadığını belirten Charles Michel, tarafların diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

"Birçok aktör şimdiden olumlu cevap verdi"

AB üyelerinin gerginlik istemediğini belirten Michel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgesel konferans teklifinin kabul gördüğünü açıkladı.

Michel, teklife bir çok aktörün olumlu yanıt verdiğini belirtirken “Bu çerçevede Doğu Akdeniz konusunda BM ile birlikte çok taraflı bir konferans oluşturulmasını teklif ettim. Birçok aktör şimdiden olumlu cevap verdi ve bunlar modaliteleri, gündemi, takvimi görüşmeye hazır. Ele alınması gereken başlıkların bazılarının deniz yetki alanlarının sınırlandırılması, güvenlik, enerji konuları ve göç olduğuna inanıyorum.” Diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/195332/erdoganin-teklifine-abden-yesil-isik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.