Cumhurbaşkanı Erdoğan 'diyalog' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kıbrıs'ta, Akdeniz'de Ege'de biz kimsenin hakkında hukukuna el atmıyoruz. Diyalogla çözülmeyecek konu yoktur."dedi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2020, Pazartesi - 19:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'diyalog' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan krizle ilgili bir kez daha diyalog çağrısı yaptı.

Diyalogla çözülmeyecek bir konunun olmadığını belirten Erdoğan " Kıbrıs'ta, Akdeniz'de, Ege'de, biz kimsenin hakkına hukukuna el uzatmıyoruz, sadece kendi hakkımıza, hukukumuza, kazanımlarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu ülkelerin halklarını gerçekleri öğrenmeye ve ona göre tavır takınmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Artık hükmü kalmamış, fiiliyatta geçerliliği olmayan, kendi siyasi ve toplumsal gerçeklerine aykırı beyinleriyle nara atanların yaptıkları, mezarlık yanından geçerken ıslık çalanların psikolojisiyle aynıdır. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gireceği mücadelelerde ortaya çıkacak sonuçları bilmekte ve direncini ona göre geliştirmektedir. Bu topraklarda bin yıldır yaşayan ulu çınar, bir kez daha uyanmış ve harekete geçmiştir. Karşımızda diklenenler ise, tıpkı içten çürüyen ağaçlar gibi çıkacak ilk fırtınada yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan kabuktan olan birer kütük gibidir. Kıbrıs'ta, Akdeniz'de, Ege'de, biz kimsenin hakkına hukukuna el uzatmıyoruz, sadece kendi hakkımıza, hukukumuza, kazanımlarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu ülkelerin halklarını gerçekleri öğrenmeye ve ona göre tavır takınmaya davet ediyoruz. Yaşamayı ve yaşatmayı dünyaya bakışının merkezine yerleştirmiş bir ülke olarak, her zaman olduğu gibi bugün de barışı, huzuru, istikrarı ve refahı arzu ediyoruz. Bize karşı yürütülmeye çalışılan 'Her şey benim olsun, sen verdiğime razı ol' dayatması ne gerçekçidir, ne de mümkündür. Bu söylediklerimizin kuru bir retorik olmadığını ispata, bırakınız 2 bin yıllık devlet geçmişimiz, sadece son dönemdeki mücadelelerimiz yeterlidir.

"Türkiye demokrasisi ve ekonomisiyle tarihi bir dönüşümü tamamlamanın son raddesine gelmiştir. Kesintisiz bir şekilde yaşadığımız saldırılarda ülkemize karşı kullanılabilecek tüm yöntemler değerlendirilmiştir. Terör örgütleri kullanılarak yapılan saldırılar canımızı yakmıştır, kanımızı dökmüştür ama amacına ulaşamamıştır. Vesayetin ve darbecilerin milli iradeyi teslim alma girişimleri her seferinde milletimizin ferasetine çarpıp yıkıldı. Ülkemizin yönetimini tercih dışındaki yollarla değiştirme senaryolarını ifşa ettik. son dönemde bizi sahillerimize hapsetmeye, doğal zenginliklerden hapsetmeye yönelik girişimlere benzer mukavelelerde bulunduk. Son olarak salgında ülkemizin hizmet altyapısının ne derece önemli olduğunu gösterdik. Artık hiç kimse 2053 vizyonu, 2071 vizyonu dediğimizde geçiştirmiyor. bu vizyonları mutlaka hayata geçireceğimiz inancı dostlarımızda da düşmanlarımızda da güçleniyor. Biz ülkemizi ve milletimizi yakın zamanlardaki hedeflerine ulaştıracağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu duygularla bir kez daha sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/181072/cumhurbaskani-erdogan-diyalog-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.