Kara harekatı başlıyor iddiası

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'un bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre Suriye'ye yönelik kara harekatı için hazırlıklar tamamlandı. . İsmini açıklamayan yetkili, “TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 16:04
Kara harekatı başlıyor iddiası

Suriye ve Kuzey Irak'a gerçekleştirilen hava harekatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda sınıra yakın bölgedeki teröristlerin temizleneceğini belirtmişti.

Erdoğan'ın açıklamaları, sınıra yapılan sevkiyatın ardından gözler bölgeye çevrilmişken,  İngiliz haber ajansı Reuters dikkat çeken bir haber geçti.

Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkililer bir kara harekatının gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.

" Operasyonun başlaması çok uzun sürmez"

İsmi açıklanmayan Türk yetkili, “Türk ordusu, kara operasyonu öncesinde birkaç gün içinde hazır olur. Bu karar bugünkü kabine toplantısında alınabilir. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi.

Reuters’a konuşan bir diğer Türk yetkili de, “Bütün hazırlıklar tamam. Şimdi sadece siyasi kararın alınması kaldı” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1969788/kara-harekati-basliyor-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.