Vahit Kirişci, başıboş hayvan sorununa karşı yeni atılacak adımı açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, başıboş hayvan sorunun önüne geçmek için yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vereceklerini söyledi. Kirişçi "Önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2022, Salı - 12:20
Vahit Kirişci, başıboş hayvan sorununa karşı yeni atılacak adımı açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başıboş hayvan sorununa değinen Kirişçi, önümüzdeki günlerde bu konuda adımlar atacaklarını söyledi.

Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vereceklerini açıklayan Bakan Kirişçi, pilot şehrin İstanbul olacağını ifade etti.

Bakan Kirişçi "İstanbul Valiliği'yle bir çalışma başlattık. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu... Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz.

Bir derneğe ya da gönüllülere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul'un 39 ilçesi için otuzar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz" dedi.

"Yol haritası belirleyeceğiz"

Bakan Kirişci, uzmanların görüşlerine başvurularak yeni adımlar atılacağı mesajını da verdi:


"Önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşlerini alacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1973564/vahit-kirisci-basibos-hayvan-sorununa-karsi-yeni-atilacak-adimi-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.