Kalın, "Operasyon yarın, haftaya veya her an olabilir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'ye olası operasyonun zamanına ilişkin açıklamada bulundu. Kalın, "Yarın, haftaya veya her an olabilir" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
29 Kasım 2022, Salı - 12:27
Kalın, "Operasyon yarın, haftaya veya her an olabilir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı programda gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"Yarın, haftaya veya her an olabilir"

Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı Türkiye her zaman hazır ve nazırdır ve operasyonlar dönem dönem devam eder diye konuşan Kalın, Bundan sonra da bu tür tehditler söz konusu olduğunda bu operasyonların zamanı zemini mekanı şekli kapsamı Türkiye tarafından belirlenir ve kendi önceliklerimiz çerçevesinde hayata geçirilir." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü,  Suriye'ye olası operasyonun zamanına ilişkin konuştu. İbrahim Kalın,  Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa bundan sonra da yapılmaya devam edecek." açıklamasında bulundu.

Olası harekata Suriye yönetiminin tepkisi konusunda ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "3 harekatı yapmasaydık Suriye'nin toprak bütünlüğü olmazdı" dedi.

İbrahim Kalın, "Biz müttefiklerimizle ve komşu ülkelerle bu tür operasyonları elbette değerlendirir ve konuşuruz. Ancak kimseye önceden bilgi verip icazet almak izin almak gibi bir şey söz konusu değil. Kendi güvenlik kaygılarını gidermek için Türkiye kimseden icazet almaz. Kamuoyunda ABD'liler rahatsız, Rusya şöyle dedi bunlar böyle dedi vesaire diye şeyler gündeme geliyor. Onlar rahatsız olabilirler, pozisyonlarını ifade edebilirler ama bu bizim atacağımız adımları hiçbir şekilde etkilemez. Biz bunu da açık bir şekilde zaten kendilerine de ifade ediyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1973565/kalin-operasyon-yarin-haftaya-veya-her-an-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.