Erdoğan, "Mesleki Eğitim Zirvesi"ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü iş birliğinde düzenlenen "Mesleki Eğitim Zirvesi"ne video mesaj gönderdi.
Onur Çetinkaya
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 10:55
Erdoğan, "Mesleki Eğitim Zirvesi"ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü iş birliğinde düzenlenen "Mesleki Eğitim Zirvesi"ne video mesajla katıldı, mesaj yolladı.

Sözlerine, zirvenin hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Erdoğan, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve topyekun bir kalkınma için, eğitimin, insanlığın elindeki en güçlü enstrümanlardan olduğunu belirtti.

Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, tüm çocukların kaliteli bir eğitime ulaşma hakkının, evrensel bir insan hakkı olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de halihazırda 19 milyonu temel ve orta öğretimde, 8 milyonu yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Son dönemde önemli başarılara imza attığımız alanların başında mesleki ve teknik eğitim gelmektedir diyen Erdoğan," Bu okullara yönelik vesayet dönemlerinde uygulamaya konulan haksızlıkları gidererek, mesleki eğitimi yeniden cazip hale getirdik" ifadesine yer verdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1980412/erdogan-mesleki-egitim-zirvesine-video-mesaj-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.