Bakan Özer,''Yeni öğretmen atamaları olacak''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İhtiyaca binaen özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni açılımlarına odaklanarak mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 12:36
Bakan Özer,''Yeni öğretmen atamaları olacak''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Mutlaka yeni öğretmen istihdamları olacak" 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe'de 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan Bakan Özer'den müjdeli bir haber geldi.

Milli Eğitim Bakanı, '' Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Yani ihtiyaca binaen özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni açılımlarına odaklanarak mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre mutlaka dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek.'' diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Başta öğretmenler olmak üzere tartışılan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değerlendiren Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu başlangıç kanununun zengileşeceğini ve açılımların olacağını belirtti.

Öğretmenlerimizin yeterliliklerini ölçmüyoruz diyen Bakan,''İsteğe bağlı ve öğretmenlik yeterliliklerini ölçen bir sınav değil sadece alınan 180 ve 240 saatlik eğitimin basit bir değerlendirmesinden oluşan bir sınav. Master yapan, ister tezli master yapsın yüksek lisans yapsın, ister tezsiz, ister eğitim alanında ister eğitim alanının dışında yapılsın. Buradaki tüm öğretmenlerimiz uzman öğretmenlik sınavından muaf. Aynı şekilde de başöğretmenlikte doktora yapmık olan öğretmenlerimiz başöğretmenlik sınavından muaf.'' ifadelerini kullandı.

Mahmut Özer,''Öğretmenlerimiz ilk defa gireceği için nasıl bir sınav olacağı ile ilgili kaygılarını da minimize etmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.'' açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758347/bakan-ozeryeni-ogretmen-atamalari-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.