Akar'dan olası harekata ilişkin ABD'ye mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası harekata karşı açıklamalarına ilişkin olarak, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Hassasiyetlerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik" dedi.
Onur Çetinkaya
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 16:03
Akar'dan olası harekata ilişkin ABD'ye mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütüne yönelik olası harekatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Verilen sözlerin tutulmasını istedik"

Amerika Birleşik Devletleri'nden yapılan "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğuna" yönelik açıklamalara ilişkin soru üzerine de Bakan Akar, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık." yanıtını verdi.

Sözlerine devam eden Milli Savunma Bakanı, "PKK/KCK/YPG son dönemde de sivil yerleşim alanlarımızı hedef almış, çocuk, kadın, öğrenci, öğretmen demeden masum vatandaşlarımıza yönelik alçak ve kanlı saldırılar gerçekleştirmiştir. Binlerce kilometre öteden DEAŞ terör örgütünü tehlike olarak hissedenlerin, sınırlarımızın yanı başından okullar dahil sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan ve masum insanlarımızı katleden terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almamız konusundaki tutumları kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ ile göğüs göğse mücadele eden tek ülke Türkiye"

Görüşmelerde muhatapların DEAŞ'la mücadelenin önemine değindiğini ancak DEAŞ'la sahada göğüs göğüse mücadele eden tek ülkenin Türkiye olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Akar, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 4 bin 500 radikal DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getiren Türkiye, DEAŞ ve diğer tüm terör örgütleri ile mücadele için her türlü işbirliğine hazırdır." diye konuştu. 

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Akar, "Kim destek verirse versin, arkalarında kim olursa olsun asil milletimizi, başına musallat olan terör belasından kurtarmaya azimli ve kararlıyız." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1981049/akardan-olasi-harekata-iliskin-abdye-mesaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.