Çin, Covid-19 kısıtlamalarını gevşetiyor

Çin’de Covid-19 salgın tedbirleri gevşetilmeye devam ederken, asemptomatik olan veya hafif semptomlar taşıyan Covid-19 hastalarının evde karantinaya girebilmelerine izin verildi.
Onur Çetinkaya
|
07 Aralık 2022, Çarşamba - 10:40
Çin, Covid-19 kısıtlamalarını gevşetiyor

Çin, artan Covid-19 vakalarının ardından tedbirleri gevşetmeye başlıyor.

Son günlerde ülkenin bazı bölgelerinde halktan isyan sesleri yükselmişti.

Evlerinden günlerce çıkamayan insanlar yaşanan duruma isyan etti.

Kısıtlamalar gevşetiliyor 

Yaşanan olayların ardından Çin yönetimi kısıtlamaları gevşetmeye karar verdi.

Yapılan açıklamada ise, "Halkın güvenliği ve sağlığı azami şekilde korunmalı, salgının toplumsal ve ekonomik gelişmeye etkileri asgariye indirilmeli" ifadeleri kullanılırken, asemptomatik ve hafif vakalar için özel tedavi gerekmediği bildirildi.

Hastaların 7 gün evde karantinaya girebileceklerinin belirtildiği açıklamada, yakın temaslıların da evde 5 gün karantinaya girmeleri gerektiği ve durumlarının kötüleşmesi halinde belirlenen hastanelere transfer edilebilecekleri belirtildi.

Öte yandan, yüksek riskli ve düşük riskli bölgelerin artık apartman düzeyinde belirlenmesine ve yerleşim bulunan binaların tamamen kapatılmasına yasak getirildi. 

Çin’de hızlı antijen testi kullanımının yaygınlaşacağı, yalnızca yüksek riskli bölgelerde ve yüksek riskli meslek gruplarında PCR testi uygulanacağı kaydedildi. Hastane, okul ve yaşlı bakımevi dışındaki kamusal mekanlara girişlerde veya seyahatlerde negatif test sonucu veya sağlık kodu ibraz etme mecburiyetinin kaldırıldığı ve başta yaşlı nüfusun aşılanması olmak üzere aşılama çalışmalarına hız verileceği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1991438/cin-covid-19-kisitlamalarini-gevsetiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.