Çelik, "CHP meclisi kitlemeye çalışan bir parti"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde muhabirlerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
07 Aralık 2022, Çarşamba - 11:42
Çelik, "CHP meclisi kitlemeye çalışan bir parti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere gündeme dair açıklamalar yaptı.

Meclis'te yaşanan kavgaya değinen Çelik, üzgün olduklarını belirtti.

"CHP meclisi kitlemeye çalışan bir parti"

Şiddetin diğer parlamentolarda olduğu gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu ifade eden Çelik, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında üslubun bozulduğunu söyleyen Çelik, konuşma sırasında ise CHP milletvekillerinin sözlü saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti.

Çelik, CHP grup başkanvekilinin kavganın fitilini ateşlediğini iddia etti, Mecliste yaşananlardan dolayı  CHP'nin meclisi kitlemeye çalışan bir parti olduğunu dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın özür dilemem açıklamasına da değinen Çelik, olayın tek taraflı olmadığını söyledi.  Işık için disiplin cezasının olmadığını belirtti.

Eski ve yeni CHP hakkında konuşan Ömer Çelik, "Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu CHP'si mukayese edildiğinde. Baykal, Türkiye'nin menfaatlerini için devletin yanında oldu." dedi.

"Suriye içinde biz Suriye halkını düşünürüz"

Olası sınır ötesi harekatı ve Şam ile temasa değinen   AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK'ya batılı ülkelerin destek verdiğinin altını çizdi. 

Suriye'nin bölünmesini istemediklerini ifade eden Çelik, Suriye halkını düşündüklerini, istihbarat teşkilatları düzeyinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Çelik ayrıca Ankara-Şam hattında ise işbirliği ve görüşmelerin yapılabileceğini belirtti," Barışın korunması temel prensip. Yöntemler tabi ki değişebilir." dedi.

Asgari ücret 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret çalışmasının ilk toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek. 

Çelik, Asgari ücret komisyonunun toplanması öncesinde asgari ücretle ilgili çalışmalara değindi.  Enflasyon kaynaklı olarak asgari ücret alanlar başta olmak üzere problemleri çözme ve destek konusunda süreç işleyecek dedi.

 "Erken seçim yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve seçim takvimine ilişkin konuştu. 

Yeni bir değerlendirmenin olmadığını söyleyen Çelik,"Seçim tarihİ ile ilgili gelişme yok.  Erken seçim yok.Asla seçim günü sınav olamaz. ÖSYM yeni takvim belirleyecek. Sınav bayram gibi şeylere denk gelmeyecek." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1991551/celik-chp-meclisi-kitlemeye-calisan-bir-parti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.