New York Times çalışanları grevde

New York Times gazetesinin 1100 çalışanı, bir yılı aşan maaş anlaşmazlığı nedeniyle greve gitti. Gazete çalışanlarının, 40 yıl sonra ilk kez greve gitmesi dikkati çekti.
Hande Akyol
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 15:48
New York Times çalışanları grevde

ABD'nin 171 yıllık gazetesi olan The New York Times çalışanları, yönetimle bir yılı aşan maaş anlaşmazlığının sonuçlanmaması üzerine grev kararı aldı. 1100 çalışanın adımı, gazete tarihinde 1981’den bu yana yapılan ilk grev niteliği taşıyor.

NewsGuild of New York sendikası tarafından duyurulan grev kapsamında, gazete çalışanlarının 24 saatliğine iş bırakacağı öğrenildi.

"Yönetim, anlaşmaya beş saat kala masadan kalktı"

Yönetimin, doğum yardımlarını genişletme ve emeklilik planını iptal etme gibi yardım taleplerini kabul ettiğini, ancak maaş yükseltmesi ve sağlık fonlarına daha fazla katkıda bulunulması gibi 'en önemli öncelikleri' reddettiğinin duyurulduğu açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bugün adil bir anlaşmaya varmak için ne kadar gerekirse o kadar çalışmaya hazırdık, ancak yönetim beş saat kala masadan kalktı. Sendika üyeleri, resmen 24 saatliğine greve gidiyor. Ne kadar değerli olduğumuzu biliyoruz."

Çalışanlar greve destek bekliyor

Grev kararını 'rahatsız edici' bulduğunu söyleyen New York Times Genel Yayın Yönetmeni Joe Kahn personele gönderdiği bir e-postada, "Grevler genellikle görüşmeler çıkmaza girdiğinde gerçekleşir. Bugün bulunduğumuz yer orası değil" dedi.

Öte yandan gazete çalışanlarının, greve destek için okurların da siteye girmemesini istediği edinilen bilgiler arasında.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1994780/new-york-times-calisanlari-grevde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.