Davutoğlu’ndan, Erdoğan’a tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu iktidarın politikalarına eleştiri yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarına sessiz kaldığını iddia etti.
Hande Akyol
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 17:18
Davutoğlu’ndan, Erdoğan’a tepki

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

" Erdoğan susuyor, susuyor, susuyor"

Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin marketlere yönelik tepkisini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"28 Şubat döneminde en az üç nesil devlet imkanları kullanmadan büyümüş bazı şirketler bu camianın sivil faaliyetlerine destek verdikleri için ‘yeşil sermaye’ olarak adlandırılıp o günkü dikta tarafından kara listeye alındığında hep beraber feryat etmiş, karşı çıkmıştık. Bugün iktidarın yolsuzluk çarkları ile semirmiş, milletin değerlerinden kopuk hatta millete küfreden ayrıcalıklı bir zümre saltanat sürerken hayat pahalılığından sorumlu tutulan bazı şirketler açıkça hedef gösteriliyor ve taşlanıyor. 28 Şubat döneminde bu şirketlere sadece alışveriş ambargosu uygulanıyordu, bugün bu şirketler iktidarın küçük ortağı Bahçeli tarafından açıkça tehdit ediliyor, kapatılmaları isteniyor ve camlarına ‘Devlet baba’ ifadeleri yazan sokak çeteleri tarafından vandallıkla tahrip ediliyor. Ve bütün bu tablo karşısında Sayın Erdoğan susuyor, susuyor, susuyor. Sayın Erdoğan’ı bir gün ‘alnı secde görenlerin yönetiminde adil bir ülke kurulması’ amacıyla destekleyen bu yakın dostlarına görülen reva ibretliktir." 

"Nazi Almanya'sında mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, ekonomide aldığı yanlış kararlar yüzünden ülkeyi enkazın eşiğine getirmekle suçlayan Ahmet Davutoğlu "Ülkeyi aldığın yanlış kararlarla ekonomik enkazın eşiğine getirmişsin. Dün soğancı, patatesçi, depocuyu, bugün marketçiyi günah keçisi ilan ediyorsun. O da yetmiyor, FETÖ aparatı olmakla, fiyatları fahiş şekilde belirleyerek hükümet devirmeye çalışmakla suçluyorsun! Yahu Nazi Almanya'sında mıyız? Bu itham ve hedef göstermeler hem hukuken hem ahlaken suç değil mi? Ya bu sözlere inanan birileri çıkıp bu marketleri, sorumlularını, çalışanlarını hedef belirlese ne olacak! Allah’tan halkımız bunlar kadar çılgın değil! İktidarı kaybetme korkusu tam bir akıl tutulmasına itti bunları. Yeri gelince ‘Herkes ses vermeli’ demeyi biliyoruz. İyi ya işte bir marketin CEO’su bu çılgınlığa ve ahlaksızlığa dayanamadı ve ses verdi. Üstelik bu işin matematiğini de öğretmeye çalıştı iki elin parmaklarını saymayı bilenlere. Tarladan domatesi bedavaya alsam rafa gelene kadar 7.5 TL oluyor dedi. Haksız mıydı?" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1995023/davutoglundan-erdogana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.