Ankara merkezli 30 ilde Falyalı operasyonu

Ekim ayında Halil Falyalı ve eşi dahil 46 şüpheliye yönelik yapılan operasyonun devamında Ankara merkezli 30 ilde 136 şüpheli için gözaltı kararı verildi.
Onur Çetinkaya
|
13 Aralık 2022, Salı - 09:01
Ankara merkezli 30 ilde Falyalı operasyonu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti Çatalköy'de 8 Şubat gecesi evine giderken düzenlenen pusuda öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, onun eşi ve kumarhane müdürünün de aralarında bulunduğu suç örgütüne ait kripto varlık hesaplarına gönderdikleri, bu yolla toplam 2,5 milyar Türk Lirası civarında suç geliri elde ettikleri tespit edilen 46 şüpheli hakkında 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Devam eden soruşturma sırasında aynı eylemlere iştirak ettikleri tespit edilen 163 şüpheli hakkında toplam 30 ilde eş zamanlı operasyon yapılmak üzere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu şunları söyledi: "Özellikle dünyanın güçlü ülkeleri bu konuda sanki bu konuyla mücadele ediyormuş gibi yapıyorlar. Bu konunun maliyetlerini orta ölçekli ülkelere yıkıyorlar. 8 Şubat 2022'de Kıbrıs'ta Halil Falyalı cinayeti vardı. Soruşturmaya başladıktan sonra bir takım verilere ulaştık, Kıbrıs-Malta hareketliliğini görebildik. Çalışmalar sonucunda nisan ayından itibaren gerek teknik izleme, gerek bu konuda elde ettiğimiz bilgilerin analizi, ardından da atılan adımlarla Ekim 2022'de bir ön Operasyon gerçekleştirdik. Bu sabah itibariyle yeni bir operasyon başlattık." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1999668/ankara-merkezli-30-ilde-falyali-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.