Zelenski: Rus ordusu saldırıya hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusunun yeni saldırı eylemlerine hazırlandığını açıkladı ve müttefiklerinden bu saldırıları önlemeleri için destek istedi. Zelenski, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı görüşmede, özellikle ABD'den silah sevkiyatı talep ettiğini vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'nın savunması için özel bir fon oluşturulması girişimini ele aldı ve bu konuda NATO ülkelerinin desteğine güvendiğini belirtti.
Afife Kaya
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 22:19
Zelenski: Rus ordusu saldırıya hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun yeni saldırı eylemlerine hazırlandığını belirterek, müttefiklerinden bu saldırıları engellemeleri için destek istedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kiev'de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zelenski, Rusya'nın artan tehditlerine dikkat çekti.

Zelenski, özellikle ABD'den olmak üzere ortaklarından silah sevkiyatı talep ettiğini ifade ederken, "Rus ordusu yeni saldırı eylemlerine hazırlanıyor. Müttefiklerimizle birlikte Rus saldırılarını bozmalıyız" dedi.

Ukrayna lideri, "155 kalibrelik toplar, uzun menzilli silahlar ve başta Patriot sistemleri olmak üzere hava savunması. Bunlar, ortaklarımızın sahip olduğu ve şimdi Ukrayna'da Rusya'nın terör hırslarını yok etmek için çalışması gereken şeylerdir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Ukrayna NATO'ya katılma davetini hak ediyor"

Zelenski, Ukrayna'nın ordusuna zamanında sağlanan desteğin yetersiz olduğunu vurgulayarak, bu sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Temmuz ayında Washington'da düzenlenecek NATO zirvesine de değinen Zelenski, "Bu zirve ittifak için bir güç anı olabilir veya olmayabilir. İttifakın bir düşmanının, NATO'nun güçlenmesini veto edip edemeyeceğine orada karar verilecek. Bu karar Ukrayna konusunda veriliyor. Ukrayna NATO'ya katılma davetini hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Ukrayna'nın savunması için 5 yılda 100 milyar avro mali destek sağlayacak özel bir fon kurma girişimini ele aldıklarını belirten Zelenski, NATO ülkelerinin bu girişimi hayata geçirebilecek kapasiteye sahip olduğunu bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136040/zelenski-rus-ordusu-saldiriya-hazirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.