BBP'den Hamas lideri Haniye'ye ziyaret

BBP Genel Başkanı Destici, beraberindeki partililerle İstanbul'da bulunan Heniye'yi ziyaretinde, her zaman Filistin ve Gazze halkının yanında oldukları mesajını verdi.
Esra Koçak
|
30 Nisan 2024, Salı - 00:07
BBP'den Hamas lideri Haniye'ye ziyaret

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ile İstanbul'da bir araya geldi. 

Destici ve beraberindeki heyet Haniye'ye hem taziye mesajlarını iletti hem de 7 Ekim sonrası Gazze ve F ilistin'de yaşananları değerlendirdi. 

Destici, Gazze'de yaşam mücadelesi verenler için dua ettiklerini, her türlü yardım organizasyonunun içerisinde yer aldıklarını ve yer almaya devam edeceklerini aktardı.

"Devletimiz Filistinli kardeşlerimizin yanındadır"

Kendisinin, partililerinin ve Türkiye halkının duruşunun net olduğuna vurgu yapan Destici, şöyle konuştu:

"Hadisenin başından itibaren duruşumuzu, tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bizim safımız, Filistinli kardeşlerimizin yanıdır. Devletimizin, ülkemizin ve milletimizin de tutumu budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu da aynıdır. BBP olarak tamamen Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Terörist, Siyonist İsrail'in karşısındayız. Her türlü yardım ve destek girişiminin içindeyiz. Sivas ilimizde de büyük bir miting gerçekleştirdik. Gazze'ye destek mitingine on binlerce kişi katılmıştı. Bu anlamda yapılan tüm eylemleri de destekliyoruz."

Destici, bazı ülkelerin tek başına gayretinin belirli bir noktaya kadar başarılı olacağını, İsrail'e dur demek için saldırılara tepki gösteren tüm ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.


BBP Lideri Destici ziyareti sosyal medya hesabından paylaşarak şunları yazdı: 

" Hamas Siyasi Lideri İsmail Haniye ile görüşerek soykırımcı İsrail tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu şehit edilen oğulları, torunları ve Gazze’li masum kardeşlerimiz için taziyelerimizi ilettik. Mekanları cennet, makamları âli olsun. Cenab-ı Hakk Filistinli kardeşlerimizin yâr ve yardımcısı olsun. Onları siyonist katillerin, emperyalist soykırımcıların şerrinden muhafaza eylesin. Ziyaretimizde, Gazze ve Filistin’in içinde bulunduğu son durumu, 7 Ekim ve sonrası yaşananları da konuştuk."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136042/bbpden-hamas-lideri-haniyeye-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.