Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç krizi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde bazı ilaçlara erişimde yaşanan sorunları değerlendirdi. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, sorunun maliyetlerin artması ve hasta sayısındaki artıştan kaynaklandığını belirtti. Bakan Koca, "Gündemimizdeki en önemli konu bu. Sorunları çözeceğiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
13 Aralık 2022, Salı - 12:05
Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç krizi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Hasta sayılarında artış var"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu şikayetleriyle başvuran hastaların sayısında artış olduğunu belirterek, "Bu hastalıklar en çok RSV sonra sırasıyla influenza, rhinovirüs ve Covid şeklinde. Üst solunum yolu belirtisi olan kişiler maske takarak normal hayata karışmalı. Hastalığı ne olursa olsun bulaştırmamaya özen göstermeli" dedi.

Öte yandan Bakan Koca hatırlatma dozu uyarısını bir kez daha yineledi. "Aşılama konusunda bir yavaşlama doğal olarak var. Ancak risk grubundaki kişilerin hatırlatma dozlarını olmasını tavsiye ediyorum. Güvenle Turkovac olabilirler." ifadesini kullandı.

"Sorunları çözeceğiz"

Bazı ilaçların bulunamadığına yönelik açıklamalara ilişkin bilgi veren Bakan Koca," Gündemimizdeki en önemli konu bu. Sorunları çözeceğiz. Maliyetler arttı. Bu dönemde hasta sayımız ve reçete sayımız yüzde 40 oranında arttı" dedi.

Koca, "Dolayısıyla bu dönemde hasta yoğunluğu, reçete sayısının fazlalığı, belli ilaçlarda tüketimin yoğunluğu, ayrıca dünyada hammadde sorununun varlığı önemli bir neden" diye konuştu.

İlaç fiyatlarında yılda bir kez zam olmasının doğru olmadığını da dile getiren Bakan Koca, "Belli dönemlerde en az iki kez olması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini de kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2000240/saglik-bakani-kocadan-ilac-krizi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.