İBB Başkanı İmamoğlu ve 6'lı masanın liderleri Saraçhane'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı sonrası, 6'lı masa liderleri Saraçhane'de bir araya geldi. Vatandaşlara seslenen İmamoğlu," Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada"
Onur Çetinkaya
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 17:30
 İBB Başkanı İmamoğlu ve 6'lı masanın liderleri Saraçhane'de

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki 2 yıl 7 ay ve 15 günlük hapis ile siyasi yasak kararının ardından 6'lı masa liderleri Saraçhane'de bir araya geldi. Liderler, hazırlanan platformda kabalalığa seslendi.

Etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılım sağladı.

"16 milyon insanımızdan ne istiyor bu insanlar?"

Açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, " Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine bizden bir gün önce kamu bankalarından bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3,5 yıldır bu millete ait bankalardan 1 kuruş vermiyorlar. 6 milyon insanımızdan ne istiyor bu insanlar? " diye konuştu.

"Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada"

Mahkeme sonucuna ilişkin konuşan İBB Başkanı, "Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp, hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Üstelik, baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp, başka bir hakim getirerek karar çıkarttılar. Allah aşkına, bu ülkeyi yönetenlerin ey vatandaşlarım sizinle ne dertleri var? Sizinle alıp veremedikleri ne var?

Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada. Bakın size bir şey söyleyeyim; bu ülkeyi yönetenlerin sizinle derdi ne biliyor musunuz; bunlar hasta, hem de çok hasta. Bakın sizlere söyleyeyim, bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar alerjisi." ifadelerini kullandı. 

"Her şeyi yok sayıyorlar Gözleri hiçbir şey görmüyor"

Milli irade kendilerinden yana karar verirse hiç sorun yok, ama başka türlü bir karar çıkarsa başka türlü şekillenirse bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama yapsınlar nafile diye vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, " Ne hukuk, ne ahlâk gözetiyorlar. Ne din, ne iman gözetiyorlar, her şeyi yok sayıyorlar. Gözleri hiçbir şey görmüyorlar. Bakın söylüyorum, gözleri hiçbir şeyi görmüyor. Bugün burada işte bu büyük kalabalığı harekete geçiren sizlerin ortak vicdanıdır, ortak vicdanı. Hepimizin birbirimizin için buradayız, haksızlığa karşı buradayız. Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı buradayız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2005701/ibb-baskani-imamoglu-ve-6li-masanin-liderleri-sarachanede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.