Mehmet Tevfik Göksu: "İmamoğlu'nu 2024'te sandıkla göndereceğiz"

İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin "Karardan dolayı üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi ifade ederek konuşmama başlamak istiyordum ancak, otobüsün üstündeki sevinci görünce kelimelerin yetersiz kaldığını düşündüm" dedi. Göksu, AK Parti'nin siyasi anlayışında rakipleriyle sandıkta rekabet etme dışında bir yönteminin olmadığını ifade etti.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 17:19
Mehmet Tevfik Göksu: "İmamoğlu'nu 2024'te sandıkla göndereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Aralık Ayı Toplantısı 4. oturumu bugün İBB'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı.

Toplantıda,  İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu,  Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Göksu "İlk derece mahkeme tarafından verilen karar nihai bir karar değildir. Henüz hukuki ve idari bir sonuç üretmemiştir. Yargı süreci devam etmektedir. İBB Başkanı ile ilgili an itibariyle kesinleşmiş bir mahkumiyet ve siyasi yasaklama söz konusu değildir. Durum böyle iken bu durum herkes tarafından bilinirken kendi iç siyasi rekabetinizi ve çekişmenizi Saraçhane Meydanı'na taşıyarak bundan siyasi sonuç üretme çabanızı ibretle izledik. İBB Başkanı ile ilgili 1. derece mahkemesinin verdiği karardan dolayı üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi ifade ederek konuşmama başlamak istiyordum ancak, otobüsün üstündeki sevinci görünce kelimelerin yetersiz kaldığını düşündüm. " dedi.

Tevfik Göksu, sevinç görüntülerinin bilerek servis edildiğini belirterek, "Altılı masada çözemediğinizi Saraçhane'de çözmeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Sandık dışında herhangi bir yöntemi yoktur"

AK Parti'nin konunun tarafı olmadığının altını çizen Göksu "AK Parti hiçbir zaman güç devşirme peşinde olmadığı gibi sadece gücünü milletin iradesinden, milletin umudundan, milletin sözünden almaktadır. Bu güç sahne arkası pazarlıklardan değil, milletimizin teveccühünden gelmektedir. AK Parti'nin siyasi anlayışında, siyasi rakipleriyle sandıkta rekabet etme dışında, herhangi bir yöntem yoktur." şeklinde konuştu.

Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 2024 yılında sandık sonuçlarıyla göndereceklerini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2005824/mehmet-tevfik-goksu-imamoglunu-2024te-sandikla-gonderecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.