Uğur Kutay hakkında soruşturma açıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay hakkında derste Hz. Muhammed’e ve İslam’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2022, Cuma - 15:15
Uğur Kutay hakkında soruşturma açıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, "Senaryo Yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed'e (s.a.v.) hakaretler ettiği iddia edildi.

Kutay'ın sözleri üzerine bir grup öğrenci 7 Aralık 2022 tarihinde rektörlüğe verdiği şikayet dilekçesinde "Yalnızca bu tarihteki derste değil sürekli olarak derslerimizde ders ile uzaktan yakından alakası olmayan konulara girip dini alaya almaktadır ve inananları hedef göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Geçen derslerde Hz. Peygamber'e hakaretlerini sürdüren Kutay'ın hadislerle de dalga geçtiği vurgulandı. 

Uğur Kutay ile bir öğrencinin yaşadığı diyalog da dilekçede yer aldı.

Buna göre; "Bir kısım Müslüman olduğunu söyleyenlerin saçma hareketlerine ettiği laflara karşılık bir öğrencinin 'Müslümanların yaptığı saçmalıkları İslam'a atfedemeyiz." sözü üzerine öğrenciye; 'Sen İslam propagandasının dayattığı zekânın bir ürünüsün.' Demiştir. Sınıftaki tüm öğrenciler de bu söylemlere şahittir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz" denildi. 

"Soruşturma açılmış, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur"

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Umut. R. Tuzkaya ise kamuoyunda tepkiyle karşılanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda "Kamuoyuna Duyurulur: Öğr. Gör. Uğur Kutay hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dersleri başka bir akademisyene aktarılmıştır" ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2008116/ugur-kutay-hakkinda-sorusturma-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (4)

Yorumunuz İletilmiştir.
Syel
18 Aralık 2022, 21:12
Bu adamın sonuda mâlum öbürleri gibi olacak hiç şüphem yok. Allah kahrı perişan etsin inşallah
ALİ dindar
21 Aralık 2022, 20:09
Uğur kutay senin kanını ciğerini slim Şerefsiz köpek adı soyu kansız köpek senin Allah belanı versin seni toprak kabul etmesin zehir zıkkım olsun çoluğu çocuğun Per perişan olsun Ermeni tohumu dilerim Allah dan aldığın en yakın zamanda belanı bulur sun . Adalet demiyorum adalet olsa koskoca üniversite de geleceği gençlerin e öğretim üyesi olarak görev yapmaz din yazıklar olsun hz Muhammed e iftira atan alçak
Bekir Gokce
24 Aralık 2022, 16:25
Bu adam bir kafirdir bunu savunanlar da bundan kalmaz ..
Şeyhmüslüm cevik
05 Ocak 2023, 00:15
İlahiyatçı ve yazar İhsan Şenocak, Kutay'a karşı bildiri yayınladı. Bildiride, "Ey tescilli kafir Uğur Kutay, zerre kadar haysiyetin varsa ceddimiz Sultan Fatih'in fethettiği şehrimizden defol" ifadeleri yer aldı