Sezgin Baran Korkmaz davası 1 ay öne çekildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde kara para aklamak suçundan yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ocakta görülmesi beklenen duruşması bugüne çekildi.
Onur Çetinkaya
|
20 Aralık 2022, Salı - 09:18
Sezgin Baran Korkmaz davası 1 ay öne çekildi

Kara para aklama suçlamasıyla Türkiye’de soruşturulan Korkmaz hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra Aralık 2020’de yurt dışına gitmişti. Hakkında ABD’de de bir dava bulunan Korkmaz, 19 Haziran’da ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Avusturya’da tutuklanmıştı.

Korkmaz’ın davasının görüldüğü Wels Mahkemesi, Türkiye’nin iade talebini Ağustos 2021’de, ABD’nin iade talebini ise 1 Mart 2022’de kabul etmişti. Mahkeme her iki ülkeye de iade kararı verdiği için dosya Avusturya Adalet Bakanlığı’na gitmişti. Bakanlık Korkmaz’ın ‘öncelikli olarak’ ABD’ye iade edilmesine karar vermişti.

Korkmaz, 15 Temmuz’da ABD’ye iade edilmişti.

Korkmaz’ın dolandırıcılık ve kara para aklamaktan yargılandığı davada daha önce belirlenen duruşma takviminde değişiklik yapıldı. Sezgin Baran Kormaz’ın katılmadığı 4 Ekim’de yapılan son duruşmada, bir sonraki duruşmanın 17 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı.

Dava bugüne çekildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde yargılanan Korkmaz'ın ocakta görülmesi beklenen duruşması 20 Aralık’a (bugün) çekildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2015306/sezgin-baran-korkmaz-davasi-1-ay-one-cekildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.