Trump suçlamaları reddetti, mahkemeye gitmeyecek!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia davasında yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Donald Trump, duruşma günü mahkemeye gitmeyecek.
Mevlüt Peker
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 21:36
Trump suçlamaları reddetti, mahkemeye gitmeyecek!

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2020 yılında Georgia eyaletindeki seçim sonuçlarına müdahale ile ilgili suçlamaları reddetti ve gelecek hafta düzenlenecek olan mahkeme duruşmasına katılmayacağını açıkladı.

Donald Trump, 2020 yılında Georgia'daki seçim sonuçlarına müdahale iddialarıyla ilgili davada suçlamaları kabul etmedi. Bugün ABD Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Trump'ın avukatları, müvekkilinin tüm suçlamaları reddettiğini ve iddianameyle ilgili duruşmada mahkeme salonuna gitmeyeceğini belirtti. Bu kararla birlikte Trump, duruşma gününde mahkeme salonunda hazır bulunmayacak.

Teslim olan 3 kişi ifade verdi

Davada Trump ile birlikte yargılanan 18 kişiden 3'ü suçlamaları kabul ederek iddialara yönelik ifade verdi. Trump'ın eski avukatlarından John Eastman, Sidney Powell için çalışan dijital uzman Scott Hall ve ünlüler için çalışan bir yayıncı olan Trevian Kutti, suçlamaları kabul ederek teslim oldular. Bu üç kişi, hakim karşısında ifade verdikten sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Trump, davalara karşı tarihi bir dönemde

2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan Trump, aynı zamanda kendisine yöneltilen suçlamalarla da uğraşıyor. Trump, suçlamaları sıkça reddederken, bu davaların siyasi amaçlı olduğunu ve kendisine yönelik haksızlıklar içerdiğini dile getiriyor. Ayrıca, Trump, ABD tarihinde ceza davalarıyla karşı karşıya kalan ve sabıka kaydı olan ilk eski başkan olarak tarihe geçti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096924/trump-suclamalari-reddetti-mahkemeye-gitmeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.