Mustafa Varank'tan Birgün'e tazminat davası

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kuzeni Sedat Varank'ın kamudan usulsüz bir şekilde ihale aldığı iddiasıyla haber yapan Birgün gazetesine tazminat davası açtı.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2022, Salı - 10:22
Mustafa Varank'tan Birgün'e tazminat davası

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birgün'de kuzeni Sedat Varank hakkında kamudan ihale aldığı iddialarına ilişkin gazeteye peş peşe davalar açtı. 

Haberin ardından daha önce 50 bin TL’lik tazminat davası açan Varank, 28 Kasım tarihinde yayınlanan “Kuzen sağ olsun” başlıklı haber için, BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın’dan ve muhabir İsmail Arı’dan 100 bin TL’lik bir tazminat talep etti.

Haberden detaylar

Dava açılan haberde “Emlak Konut’tan Bodrum’daki araziyi almasıyla gündem olan kuzen Varank’ın Tuzla’daki deniz manzaralı araziyi de almasa dile getiriliyordu. Kuzen Varank’ın bu araziden 4 milyar TL gelir elde edeceği haberde iddia ediliyordu.

"İtibar suikastı amaçlandı"

Bakan Varank’ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da avukatı olan Ahmet Özel aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede, söz konusu haberlerde, “arazilerin ihalesiz olarak tahsis edildiği algısının yaratıldığı” savunuldu. Ayrıca dava dilekçesinde Birgün'ün haberleri ile “Varank’ın itibarını sarsma amacı güdüldüğü ve itibar suikastının amaçlandığı” öne sürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2015506/mustafa-varanktan-birgune-tazminat-davasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.