Meclis tatile giriyor

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesini beklerken Meclis'in 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olması için verilen teklif kabul edildi. İktidara EYT düzenlemesinin yeni yıla kalmadan görüşüleceğini hatırlatan CHP'li Özgür Özel, "Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu?" dedi. Özel'e yanıt veren AK Partili Yılmaz Tunç ise "​Çok yakın zamanda çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 09:09
Meclis tatile giriyor

Bütçe maratonunun ardından AK Parti gelecek hafta yasama faaliyetlerine bir hafta süreyle ara verilmesi için TBMM Genel Kurulu'na öneride bulundu.

Önerinin kabul edilmesiyle Meclis, 2 7, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olması kararlaştırıldı.  Meclis'teki yasama faaliyetleri 3 Ocak 2023’te yeniden başlayacak. Bu kararla birlikte emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin yeni yıla kalacağı iddia edilirken, alınan kulis bilgilerine EYT 7 gün içinde Meclis'e gelecek ve tatil öncesi görüşülecek.

" Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu?"

Duruma tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu grup önerisinin Türkçesi ne biliyor musunuz? Verilen sözler tutulmadan sene kapatılıyor. Grup önerisi diyor ki 'Anayasa'ya açık aykırı, Anayasa'ya karşı suç işleme torbasını bu hafta hallediyoruz, gelecek hafta çalışmıyoruz'. Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu? Bir bakan öyle konuşuyordu. Söz verdiniz, '2022 bitmeden Meclis'ten geçecek' diye." dedi.

Meclis tatile mi girdi? EYT ne olacak? Meclis neden tatile girdi, neden tatil edildi?

"Çok yakın zamanda çözeceğiz"

Özel'e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise "Sayın Özel, grup önerimizde olmayan hususlar olduğunu belirterek, bazı konular gündeme getirilmeden Meclis'in çalışmalarına ara vereceği şeklinde bir yorum yaptı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bir kere emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın çalışması son aşamaya geldi ve kanun teklifine dönüşmek üzere. İnşallah burada hep beraber emeklilikte yaşa takılanlar problemini, AK Parti'nin devraldığı bir problem o da kronik sorunu da çok yakın zamanda çözeceğiz. Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor ve burada alım gücünü koruyacak bir ücretin belirleneceğine inanıyoruz; bunu başlangıçta da söylemiştik. Sözleşmelilere kadro gündemimizde, yakın zamanda o da Meclis'in gündemine gelecek. Kamu Denetçiliği raporunun görüşmelerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2016790/meclis-tatile-giriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.