Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Billström'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile bir araya geldi.
Onur Çetinkaya
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 13:14
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Billström'le görüştü

İsveç, Finlandiya ile birlikte NATO üyesi olmak için adımlarını sürdürüyor.

Türkiye ise Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası askeri ittifaka üyelik başvurusunda bulunan her iki ülkeden iadesini istediği isimler konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyor.

Ankara'ya önemli ziyaret

Bu kapsamda Stockholm'den Ankara'ya kritik bir ziyaret düzenlendi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Tobias Billström'ü bakanlıkta ağırladı.

"Spekülasyon yapmak istemiyorum"

İsveç hükümeti açısından bizim görüşümüz, İsveç'in bu davaları ele alma sisteminin nasıl olduğu konusunda da net olmamız gerektiğidir ifadelerini kullanan Billström, davanın NATO sürecini nasıl etkileyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini belirterek, İsveç hükümetindeki yetkililerin mahkemelerin kararlarını kontrol edemeyeceğine vurgu yaptı.

Bülent Keneş'in iadesi

Türkiye'ye iade konusu İsveç Dışişleri Bakanı  Billström, Türkiye ziyareti öncesi, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesinin İsveç yargı makamları tarafından reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ziyaretin Türkiye ve İsveç arasındaki sürekli temas kapsamında önemli ve anlamlı olacağını belirten Billström, Türk tarafının iade davalarına müdahil olmasının doğal olduğunu aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2020404/disisleri-bakani-mevlut-cavusoglu-isvecli-mevkidasi-billstromle-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.