Kılıçdaroğlu,"Orman köylüsü, müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Ormancılar Derneği Buluşması'nda, orman köylülerinin sorunlarına çözüm önerilerini ve yeni uygulama fikirlerini açıklayarak "Orman köylüsü, müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
25 Aralık 2022, Pazar - 14:20
Kılıçdaroğlu,"Orman köylüsü, müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ormancılar Derneği'nin düzenlediği "Türkiye Ormancılığında 98 Yıl" buluşmasına katıldı.

Açıklamalarda bulunan CHP lideri, köydeki vatandaşların sorunlarına değindi.

Aslında yasa olarak ormanlar iyi korunuyor ama düzenlemelerle, değişikliklerle her beraber orman katliamı yapıyorlar diyen Kılıçdaroğlu, "Buna en çok üzülen de orman köylüleridir. Onlar için konuşacağım şimdi. Sizden oy bekliyorum, eğer ormanların korunmasını istiyorsanız, gelir sahibi olmak, sosyal güvenlik sahibi olmak istiyorsanız bize oy verin." diye seslendi.

"Orman köylüsü müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak"

Orman kooperatifinin yeniden canlandırılacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, her türlü araç gereç ve kredi verileceğini söyledi.

Sözlerinde, "Bu orman kooperatiflerinde orman mühendisleri, endüstri mühendisleri, avukatlar gibi pek çok meslek grubu istihdam edilecek. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale yöntemi asla uygulamayacak. Müteahhitlere ait bu yöntem değişecek" ifadelerini kullanan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Orman köyleri sınırları içerisinde üretilecek ağaçlar, doğrudan kooperatiflere tahsis edilecek. Bunlar uygun fiyatlandırmalarla yapılandırılacak. Böylece orman köylüsü müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2024905/kilicdarogluorman-koylusu-muteahhitlerin-pencesinden-kurtarilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.