İlber Ortaylı :"Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin her şeyini telafi etti"

Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı sempozyumda "Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin her şeyini telafi etti. Etmediği bir şey kalmadı diyebilirim. Ama geri kalan bir şey var, o da kültür."
Ankara Masası
|
27 Aralık 2022, Salı - 12:05
İlber Ortaylı :"Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin her şeyini telafi etti"

Prof. Dr. İlber Ortaylı,  İstanbul'da Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Tarihimizin Emsalsiz Arşivi Cemalettin Server Revnakoğlu ve İstanbul Sempozyumu'na katıldı.

"Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin her şeyini telafi etti. Tıbbiyemiz çok daha iyi mühendislerimiz öyle, ordularımız başkalarını talim ettirecek kadar iyi, iş hayatımız, sanayileşmemiz çok önde gidiyor" diyen Ortaylı, şunları söyledi: 

 "İki kültürü de muhafaza eden, iki dünyaya da ait, ikisinin de üstadı dediğimiz nesiller artık kayboldu, yeniden diriltmek için çalışıyoruz. Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin her şeyini telafi etti. Etmediği bir şey kalmadı diyebilirim, tıbbiyemiz çok daha iyi mühendislerimiz öyle, ordularımız başkalarını talim ettirecek kadar iyi, iş hayatımız, sanayileşmemiz çok önde gidiyor. Ama geri kalan bir şey var, o da kültür. Kaybettiğimiz canlı kültürel varlıklarımızı telafi edemiyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2026866/ilber-ortayli-yeni-turkiye-eski-turkiyenin-her-seyini-telafi-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.