Rum medyası: “Erdoğan’dan kıyamet mektubu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunan-Rum ikilisi dışındaki AB ülkelerine gönderdiği ileri sürülen mektup, Kıbrıs Rum yönetiminde paniğe neden oldu.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2020, Salı - 09:23
Rum medyası: “Erdoğan’dan kıyamet mektubu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunan-Rum ikilisi dışındaki AB ülkelerine mektup gönderdiği iddia edildi. Fileleftheros ve Alithia gazetelerinin haberlerine göre, 3 sayfalık mektubun Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tutumu ve çözüm önerilerini içerdiği öne sürüldü. Rum medyası söz konusu gelişmeyi “Erdoğan’dan kıyamet mektubu” başlığı ile servis etti.

Mektupta Türkiye’nin Yunanistan’la adil bir diyaloğa hazır olduğu, ancak Yunan tarafının güven vermeyen adımlara devam ettiği belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin daha önce kamuoyuna ilan ettiği, Kıbrıslı Türklerin de yer alacağı şekilde Doğu Akdeniz’e kıyısı olan ilgili ülkelerin katılacağı geniş kapsamlı bir konferans teklifi de mektupta yer aldı. Mektupta, Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında doğalgaz gelirlerinin Kıbrıs sorununun çözümünden önce adil bir şekilde paylaşılması ve sürecin yönetilmesi mekanizması kurulması gerektiğine de dikkat çekildi.

(Hürriyet)
http://www.ankaramasasi.com/haber/202745/rum-medyasi-erdogandan-kiyamet-mektubu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.