Erdoğan,'' Başvurular yarın başlayacak''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan, '' 81 ilde 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut yapacağız'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
13 Eylül 2022, Salı - 14:33
Erdoğan,'' Başvurular yarın başlayacak''

Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için  hayata geçirilen '' Sosyal Konut Projesi'' tanıtımı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

''Başvurular yarın başlıyor''

Sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin ayrıntılarını açıkladı.

81 ilde 500 bin sosyal konut ve  250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacağını söyleyen Erdoğan, '' Başvuru süreci yarın başlayacak, ekim sonuna kadar devam edecek.'' açıklamasını yaptı.

Yatay mimariye dikkat çeken Cumhurbaşkanı,'' Yatay mimari ve depreme dayanıklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler ülkemizin her yerinde devam edecek.'' diye konuştu.

Dünyanın en büyük konut yatırımı olduğunun altını çizen Erdoğan, ''Çarpan etkisiyle 2 trilyondan fazla ekonomik etki sağlayacak bir projeyi sizlerle paylaşıyoruz. Ev ve kira fiyatlarını düşüreceği gibi vatandaşların konuta erişimini de kolaylaştıracaktır." diye seslendi.

50 bin konut gençlere tahsis edildi

Şehit yakını ve gazilere 12 bin 500 konut. Engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza 50 bin konut kontenjan ayırıldığını belirten Erdoğan, '' 18-30 yaş arası gençler için de kontenjan oluşturduk, 50 bin konutu yarınlarımızın teminatı gençlerimize tahsis ettik. '' açıklamasında bulundu.

Maliyet fiyatları üzerinden yüzde 40 indirim yapılacak

Maliyet fiyatları üzerinden yüzde 40 indirim yapılacağını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan,'' Vatandaşlarımız 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan taksitle sahip olabilecek. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 kiradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir.'' dedi.

''Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere  fırsat vermeyeceğiz''

İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde 16 bin lira olan vatandaşlarımız başvurabilecek.

Taksit ödemeleri sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacak.

Erdoğan, konutları ticari kazanca çevirmek isteyenleri ise uyardı.''Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca  devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız '' diye konuştu. 

Erdoğan sözlerine ise şöyle devam etti;

''Vatandaşlarımıza altyapı ve imarları hazırlanmış arsa alternatifleri de sunuyoruz. Düşük  gelir gruplu vatandaşlarımıza kendi evlerini yapma imkanı sunuyoruz. Piyasa fiyatlarının çok altında bir bedelle faizsiz satılacaktır. Belirlenen projeye uygun bir şekilde kendi evini yapabilecek. Mimari ve mühendislik desteği de verilecek. Arsalar iki gruptan oluşuyor. 350 ila 500 metrekarelik arsalar 192 bin 500 liradan başlayan bin 604 liradan başlayan 10 yıllık vade ile satılacak. Hisseli parseller ise 112 bin 500 liradan başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitle ve 10 yıl vade ile yapılacaktır. 

Kampanyanın ilk etabından 10 bin iş yerini hizmete sunacağız. İş yerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlarla 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle 120 ay vade ile emekçilerimize sunacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1773761/erdogan-basvurular-yarin-baslayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.