Doğal gaz ve elektrikte indirim geliyor

Hükümetin elektrik ve doğal gaz için ‘indirim müjdesi’ vermeye hazırlandığı belirtildi. İndirimlerin detaylarını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşından önce açıklayacak.
Onur Çetinkaya
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 12:27
Doğal gaz ve elektrikte indirim geliyor

İktidar yıl sonu yaklaşırken önce asgari ücret ardından EYT ile kararları açıkladı. Asgari ücret 8 bin 506 lira oldu. 

Çalışanların beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili açıklama da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. EYT'de yaş sınırının olmayacağı belirtildi.

Doğal gaz ve elektrikte indirim geliyor

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, hükümetin seçim öncesinde doğal gaz ve elektrikte indirime gitme kararı aldığını belirterek, bu kararın yılbaşından önce, "müjde" olarak duyurulacağını iddia etti.

Elektrikte indirim

Buna göre elektrik fiyatını indirmek için piyasa takas fiyatı düşürülecek. Elektrikte şu andaki 4800 mw/saatlik tavan fiyat kurul kararıyla 4200’e çekilecek.

Dağıtım şirketlerinin tavan fiyat üzerinden üreticilerle pazarlığa oturduğu düşünüldüğünde, dağıtım şirketlerinin alacağı indirimli fiyat tüketicilere de yansıyacak.

Doğal gaz indirimi

Kaynaklara göre, hükümet şu anda sanayi ve elektrik üreticilerine bir metreküpü 20 lira 50 kuruştan satılan doğal gaza yüzde 10-15 arası bir indirim de planlıyor.

İndirimlerin detaylarını ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yılbaşından önce açıklayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2030544/dogal-gaz-ve-elektrikte-indirim-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.