BİM CEO’sunun istifası sonrası Gıda Perakendecileri Derneği yeni başkanını arıyor

BİM CEO'su Galip Aykaç'ın 4 Aralık'taki istifasının ardından Gıda Perakendecileri Derneği, yeni başkanını seçmek için 3 Ocak'ta toplanacak. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı 10 Ocak’ta yapılacak.
Ersin Küçükbarak
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 13:42
BİM CEO’sunun istifası sonrası Gıda Perakendecileri Derneği yeni başkanını arıyor

BİM CEO’su Galip Aykaç’ın istifasıyla boşalan Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığına kimin geleceği önümüzdeki hafta yapılacak olağan genel kurulda belli olacak. Beşiktaş’taki dernek merkezinde 3 Ocak’ta ilk toplantı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamazsa seçimli ikinci toplantı 10 Ocak’ta yapılacak.

Ne olmuştu?

BİM CEO’su Galip Aykaç  Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı olarak “FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bize bakarak 'ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına' demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” şeklinde  bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklama fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutan MHP Lideri Bahçeli’nin, zam yapan zincir marketlerin ‘FETÖ’yle bağlarının araştırılması önerisine yanıt olarak değerlendirilmişti.

 2019 yılından beri derneğin başkanlığını yürüten Aykaç, gelen sert tepkiler sonrası istifa etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2031552/bim-ceosunun-istifasi-sonrasi-gida-perakendecileri-dernegi-yeni-baskanini-ariyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.