Mehmet Aslan, Akşener'in 2018'deki istifa sürecini ve geri dönüşünü Ankara Masası'na anlattı

İyi Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018’deki istifa kararından vazgeçirilmesinin hikayesini ilk defa Ankara Masası’nda samimi bir dille paylaştı. “Ben ilk o gün korktum” diyen Aslan, “Şok geçirdim, inanmadım” şeklinde konuştu.
Ersin Küçükbarak
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 17:02
Mehmet Aslan, Akşener'in 2018'deki istifa sürecini ve geri dönüşünü Ankara Masası'na anlattı

Mehmet Aslan, Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Atik’in, ilk günden beri Akşener’in yanında olduğunu belirterek Afyonkarahisar kampındaki istifa sürecini sorması üzerine Aslan, o anları anlattı.

“Ben ilk o gün korktum, Afyonkarahisar mitinginin sonunda Genel Başkanımın istifası olunca ben çok korktum yani şok geçirdim, inanmadım” diyen Aslan, başarılı olup olunmadığının muhasebesi yapılacakken bazı haksız serzenişler olduğunu dile getirdi.

Aslan, “İş birden beni aday yapmadınız ondan kaybettiye döndü. Böyle işte küskünler falan filan. Böyle nahoş cümleler kuranlar insanlar olmuştu, onların hiçbiri de şu an aramızda da yoklar ve oldukları yerde de yoklar, siyasi arenada da yoklar. Yani onlar kerameti kendinden menkul zanneden insanlar. Şu an vazgeçilmezler kulübünde, sayısız üyelerden anılmayan insanlar. Kaybedenler kulübü işte.” dedi.

Mehmet Aslan şöyle devam etti:

“Arabanın önüne atlamıştım, bırakmam diye”

“Ben arabanın önüne atlamıştım, bırakmam diye. Arabada o zaman koruma müdürü İsmail bey vardı, kardeşimiz. O frene bastı, ayağım ezildi.”

“Arabanın etrafını yüzlerce insan sardı”

“ Çıkartmadık da salondan, çok büyük arbede oldu. Bugüne kadar hiç konuşulmadı ama Genel Başkanın o haksızlıklara karşı mücadelesini ve ona karşı atılan iftiraları hazmedebilmesi çok zordu, o bir dönüm noktasıydı. Arabanın etrafını yüzlerce insan sardı. Hiç unutmuyorum, Ömer Karakaş bey şu an Genel Başkanımızın teşkilatlardan sorumlu başdanışmanı kapıyı tuttu, yani kolu kırılır da kapıyı bırakmıyor. Gidemezdi araba zaten, yüz kişiyi ezmesi lazımdı. Meral hanım bindi arabaya gitmiyoruz, yüz kişi etrafını sardı. Ben arabanın önüne atladım, ilk yani arabanın önüne atladım, ayağım ezildi zaten, tedavi gördüm. Ömer Abi koştu arabaya ve bir anda herkes koştu tabi ve saniyeler sonra herkes atladı arabanın önüne ve bırakmadık. Sonra çok uzun süre saatlerce, iki saate yakın süreç orada cereyan etti. Ve sonra Genel Başkan, geri geldi ve seçim kararı aldık.

“ Üç gün Genel Başkanın kapısında bekledik”

“Genel Başkan geri istifa etti ya oraya geri dönmek için seçim kararı aldık. Ondan sonra bir tweet attı Genel Başkan, ben aday olmayacağım dedi. O zaman biz de aynen eve gittik, üç gün mü tam hatırlamıyorum ama kapıda bekledik. Herkes oradaydı yani bizi biliyorlar. Üç gün kapıda Genel Başkanı bekledik, İstanbul’daki evinin önünde, binlerce insan, sonra daha da kalabalıklaştık. Af edersiniz ihtiyaç molalarını komşulara çalarak girdik yani.”

Mehmet Aslan, ısrarlı çabalar sonucu Meral Akşener’in geri dönme kararı aldığını hatırlattı.

“Meral Akşener’i kim ikna etti?” sorusu üzerine Aslan,  “Hepimiz, Türk milletinin kendi, soğukta insanlar” yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872087/mehmet-aslan-aksenerin-2018deki-istifa-surecini-ve-geri-donusunu-ankara-masasina-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.