İYİ Parti'den “EYT” açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, EYT düzenlemesine ilişkin 2018’de verdikleri kanun teklifinin ‘sırtımıza yük’ denilerek iktidarca reddedildiğini hatırlattı. Gelinen aşamada partisinin ve Genel Başkan Meral Akşener’in kararlı tutumlarının sonuç verdiğini kaydeden Zorlu, düzenlemedeki belirsizliklere de dikkat çekerek bunların takipçisi olacaklarını söyledi.
Ankara Masası
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 15:58
İYİ Parti'den “EYT” açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen “Büyük Kadın Buluşması”na değinen Zorlu, “Bence son yılların en büyük siyasi buluşmalarından biriydi. Bizim hesaplarımıza göre salon içinde ve dışında olmak üzere 25 binin üzerinde kadın bir araya geldi.” dedi.

Bazı medya kuruluşlarının etkinliği topluma yansıtmamak için özel çaba sarf ettiğini savunan Zorlu, “Biz buna alıştık. Alıştığımız bir Türkiye tablosu ama bunun kaderimiz olmadığının altını çizmek istiyorum. Bu düzenin değişmesine çok az kaldı.” ifadesini kullandı.

Zorlu, benzer bir etkinliğin gelecek dönemde gençlerle de yapılacağına işaret etti.

EYT düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT düzenlemesine değinen Zorlu, konuyla ilgili 2018’de verdikleri kanun teklifinin ‘sırtımıza yük’ denilerek iktidarca reddedildiğini söyledi.

Gelinen aşamada partisinin ve Genel Başkan Meral Akşener’in kararlı tutumlarının sonuç verdiğini kaydeden Zorlu, “Ancak burada bazı belirsizlikler var. Kanun Meclis’e geldiğinde hep birlikte göreceğiz. Mesela bu hakkı elde eden bir vatandaşımızın emeklilik başvurusu, kanun değişikliğinin gerçekleştiği tarih esas alınarak mı kabul edilecek? Yoksa birkaç ay sonrasında da prim, gün gibi bir takım koşulları sağlamak kaydıyla ama yine sigortalık süresine dahil olmak kaydıyla bu haktan yararlanabilecek mi? Burada bizde bir soru işareti uyandı. Bunun takipçisi olacağız. Bir haksızlığı giderirken başka bir haksızlığa neden olmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde emeklilik sistemini de gözden geçireceklerini vurgulayan Zorlu, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine, bayram ikramiyelerinin ise en az 5.500 TL düzeyine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konut kiraları, kur korumalı mevduat sistemi ve enflasyon üzerinden iktidarın ekonomi politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Zorlu, eğitim ve sağlıkta da geriye gidildiğini ifade etti.

AK Partili belediye meclis üyesinin çirkin paylaşımına tepki

“2022 yılında ülkemizin başkan bir sorunu da kutuplaştırma iklimiydi.” diyen Zorlu, “Bir AK Partili belediye meclis üyesi, ahlak yoksunu bir insan, bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımı kullanmaya dilim varmıyor. Bu siyasi anlayışın temsilcileri, hakareti ve bu siyaset anlayışını meşrulaştırarak toplumumuza örnek olarak gösteriyor. İYİ Parti ile birlikte 2023’de siyasete ve dilline seviye gelecek. Siyasi iktidar bu hakaret tarzıyla hareket eden mensuplarını, bırakın uyarmayı bırakın siyasetten dışlamayı, teşvik edip ödüllendirdiklerini görünce de kabul edemeyeceğimiz bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Doğalgaz keşifleri: Umarız rezervler gerçek çıksın

Doğalgaz keşiflerini önemsediklerini de kaydeden dile Zorlu, “Umuyoruz bulunduğu iddia edilen rezervler gerçek çıksın. Bunların vatandaşımıza yansıdığı günleri görebilelim. Ama lütfen böyle bir açıklama yaptığınızda zaten zor durumda olan, geçinme sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın umutlarıyla oynamayın” diye ekledi.

Soru-cevap

Zorlu basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un seçim tarihi açıklaması hatırlatılan Zorlu, “Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Biz daha önce seçim sandığının milletimizin önüne getirilmesi gerektiğini ortaya koyduk. Biz İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz, 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın genel başkanımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür.” yanıtını verdi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son açıklamalarında “çoklu aday” vurgusu yapıyor. Partinizin görüşü nedir?” sorusuna da yanıt veren Zorlu şunları ekledi: “Bu konuda net bir görüş içerisindeyiz. 13’üncü Cumhurbaşkanının Altılı Masa tarafından seçilmesinin tarihi bir kırılma anı olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla tek ve ortak bir aday dışında bir seçeneği doğru bulmadığımızı, sıcak bakmadığımızı; kararlığımızın bu masanın milletimizi bu geleceğe taşıyacak bu heyecanı uyandıracak bir tablo ile ilerlemesi kararlılığında olacağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2033340/iyi-partiden-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.