Neslihan Çevik, "Emeklilik sisteminin ayarını bozdular”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Ekonomi, EYT ve emekli maaşlarıyla ilgili konuşan Çevik, "EYT özelinde ne de emeklilik ile ilgili ciddi sıkıntılar ve adaletsizlikler giderilmiş değil." dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ocak 2023, Perşembe - 14:00
Neslihan Çevik, "Emeklilik sisteminin ayarını bozdular”

Demokrat Parti Sözcüsü Doç. Dr. Neslihan Çevik, haftalık değerlendirmelerin yer aldığı basın açıklamasında gündeme dair konulara değindi.

"Emeklilik sisteminin ayarını bozdular"

"İktidar, EYT paketini "büyük bir müjde" olarak, "yılların problemini çözdük" diyerek lanse etti." diyen Çevik, "Ancak görülüyor ki ne EYT özelinde ne de emeklilik ile ilgili ciddi sıkıntılar ve adaletsizlikler giderilmiş değil. Hali hazırda, çalışanın bile yoksulluğa itildiği bir ekonomi yönetiminde emeklinin durumunun iyileştirilmesini beklemek saflık olur. Milyonlarca emekli markete, pazara gitmeyi unutmuş, ayda bir kere gider olmuş, çocuklarına yardım edebilmeyi bırakın torunlarına bir küçük hediye dahi alamaz hale gelmiştir." dedi.

"2023 bütçesinde EYT’e ayrılan tek kuruş yok"

Basın açıklamasında konuşan Neslihan Çevik sözlerine," EYT özelinde ise, her ne kadar ilk etapta 2,5 milyon kişi EYT’li olacak dense de ve en düşük maaş 4300 TL civarı hesaplanırken 2023 bütçesinde EYT’ye ayrılan tek kuruş yok olarak görünüyor. Dolayısıyla bu ödemeyi nasıl ve hangi kaynaktan yapacaksınız diye sormak istiyoruz." şeklinde devam etti.

"Tarımsal desteklerde aynı hikayeye devam"

Tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Sözcüsü, verilen sözlerin bir çoğunun yerine getirilmediğini söyledi.

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, "Tarımsal desteklemelere 54.040.804.000 TL ödenek ayrıldı. Tarımsal desteklemeler, “gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’inden az olamaz” hükmüne rağmen diğer yıllar olduğu gibi bu yılki bütçede tarımsal destekler yüzde 1’in altında kaldı. Tarımsal desteklemelerin içinde bulunduğu Cari Transferler  ödeneği 64.121.702.000 TL’dir. Bu ödeneğin tarımsal destekleme ödeneklere ayrılan ödeneği 54.040.804.000 TL oldu. Bugün Türkiye’nin Gayrisafi Milli Hasılası en düşük rakamlarla 800 milyar dolar; tarımsal desteklemeler olarak ayrılması gereken tutar 149 milyar lira olmalıydı. Oysa tarımsal destekleme olarak verilen rakam bunun çok çok altında. Bu acı gerçeğin yanında bir de Tarım ve Orman Bakanının verdiği sözler var ve maalesef bugün itibariyle çok azı hayata geçmiş durumda." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045827/neslihan-cevik-emeklilik-sisteminin-ayarini-bozdular
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.