Çevik, “Vatandaşlarımızın hayalleri ve birikimleri ile oynamayın”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, yaptığı haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Sosyal konut projesi üzerinden iktidara seslenen Çevik , "Vatandaşlarımızın hayalleri ve birikimleri ile oynamayın” dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 12:48
Çevik, “Vatandaşlarımızın hayalleri ve birikimleri ile oynamayın”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, haftalık basın açıklamasında gündeme dair konulara değindi.

“Açlık sınırı altında yaşayan kiracı nasıl ev alsın?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250.000 konut ve 50.000 işyerinden oluşacak bir sosyal konut projesini açıkladı. Çok sayıda kişi başvuruda bulundu.

Ödemeler ve taksitlerin nasıl yapılacağı hala belirsizliğini korurken bununla ilgili Çevik, "Bir evde tek bir asgari ücretli varsa ve bu kiracı ev halkı açlık sınırının 1.390 TL altında yaşıyorken, yani hali hazırda yaşamını sürdüremezken, nasıl ev alacak?" diye sordu.

Projenin maliyet koşulları ise bir başka sorun olarak ortada olduğunu aktaran  Demokrat Parti Sözcüsü," Bugün 10 Liraya mal edilen bir konutun seneye ne kadara mal edileceğini öngörebiliyor muyuz? Fiyatlar ve enflasyonun ne büyük miktarda katlanarak arttığı düşünülürse inşaat maliyetlerinin de o oranda artacağını söylemek mümkün. Hangi müteahhit böyle bir enflasyonist ortamda böyle bir projeye girer? " ifadelerini kullandı.

İktidarı uyaran  Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, " Vatandaşlarımızın hayalleri ve birikimleri ile oynamayın." dedi.

“AK Parti dünyanın tüm otoriterleri ile neden sarmaş dolaş oldu?”

Çevik, " Son 10 yılda sizi otoriter yönetim ve liderlerle sarmaş dolaş olmaya getiren sebep nedir? “Yerli ve milliyiz”, “yeryüzündeki mazlumların, Müslümanların sesiyiz, hamisiyiz” diyorsunuz. Ama Uygur Müslümanlarına ve başta soydaşlarımıza yapılan zulme sessiz kalıyorsunuz. Bırakın sessiz kalmayı, Çin ile sarmaş dolaş oluyorsunuz. Afrika ve Latin Amerika’da neredeyse tüm otoriter liderlerin gücünü pekiştirmek için her türlü yardımı yapan ve diğer ülkelerin hem davetli hem davetsiz şekilde seçimlerinde manipülasyon operasyonları yapan Rusya ile sarmaş dolaş oluyorsunuz. Bu despot liderler ile bu kadar samimi olmanızın, müttefik derecesinde olmanızın bir sebebi olmalı. Bunun sebebini biz biliyoruz ama sizden de açıklama bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

“Bu politika iflas eder, en geç 1 yıl içinde süt krizi çıkar”

Türkiye’de ne zaman enflasyon yükselse ve halk haklı olarak şikâyet etmeye başlasa ilk baskılanan, kontrol altına alınmaya çalışılan sektör “süt sektörü” olduğunu dile getiren  Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik," “Türkiye’de enflasyonu sadece süt ve süt ürünleri yükseltiyormuş algısı”nı anlamak mümkün değil! Geçen hafta Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatını bir evvelki gibi 7,50 Lira olarak açıkladı. Her şeyin fiyatı değişirken, Mayıs ayından bu yana girdi fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşen enflasyona rağmen köylünün, üreticinin ürettiği çiğ sütün fiyatı değişmeyerek 7,50 Lira olarak kaldı.  Böyle devam ederse en geç 1 yıl içerisinde süt krizi çıkar." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1791960/cevik-vatandaslarimizin-hayalleri-ve-birikimleri-ile-oynamayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.