Neslihan Çevik, "Tarım sektörü AK Parti eliyle bitiriliyor”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, partisinin haftalık basın açıklamasında konuştu. Çevik konuşmasında iktidarı tarım, ekonomi ev anayasa üzerinden eleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 15:11
Neslihan Çevik, "Tarım sektörü AK Parti eliyle bitiriliyor”

Partisinin haftalık değerlendirmesini yaptığı basın açıklamasında konuşan Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Tarım sektörü AK Parti eliyle bitiriliyor"

Türkiye'de tarım ve çiftçilerin sorunlarına değinen Çevik, " AK Parti'nin  tarım ve hayvancılıkta yapılan ve Türkiye’nin içinde bulunduğu gıda enflasyonu ve gıdaya erişimi problemini çözmek yerine derinleştirdiğini" söyledi.

Et,süt ve yağ fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Sözcüsü, "Toprak Mahsulleri Ofisi yaklaşık 24 bin ton ham ayçiçeği yağı ithal etti. İthal edilen yağ 2023 yılı içinde teslim edilecek. Bu yıl fiyatların yükseleceği bekleniyor. Çiğ süt fiyatları her ne kadar artsa da girdi maliyetlerindeki artış çok daha fazla olduğu için sektör çok zor durumda. Yem hammaddesi ithal ediliyor. Fiyatları yüksek olduğundan sütçüler zarar etmeye başlayınca, hayvanlar kesime gitti. Süt azaldı. Fiyatlar yükseldi. Kesimler azaldı. Et fiyatları arttı. İthalat açıldı." ifadelerini kullandı.

"Devletin, hukukun, adaletin kantarını tamamen bozdular"

Neslihan Çevik, konuşmasında İktidara İçişleri Bakanlığı ve anayasa üzerinden tepki gösterdi.

" AK Parti  iktidarıyla her şey ters yüz edilmiş durumda. Görünürde ne kural var, ne de anlamlı bir devlet refleksi " diyen Demokrat Parti Sözcüsü, Ne İçişleri Bakanlığı’nın görevlerinde ne Anayasada var olmayan bu yapı, iktidar tarafından "sosyal medya neferlerimiz" denilerek her türlü manipülasyonu yapma hakkına sahipmiş gibi kullanıldı. Üzülerek görüyoruz ki; devletin, hukukun, adaletin kantarını tamamen bozdular. " şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062043/neslihan-cevik-tarim-sektoru-ak-parti-eliyle-bitiriliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.