Gültekin Uysal'dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! ''6'lı masadan olmalı''

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, adayın 6'lı masadan biri olması gerektiğini söyledi. Uysal, seçim takviminin belli olmasıyla adayın açıklanacağını aktardı
Ecem Çetin
|
06 Ocak 2023, Cuma - 12:24
Gültekin Uysal'dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! ''6'lı masadan olmalı''

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yazılı, görsel ve sosyal medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. 

Toplantıda açılış konuşması yapan Uysal," Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağı kanaatindeyim. Bu sürecin içerisinden Türkiye'yi çıkarmaya mecburuz. Sayın Erdoğan ve AKP iktidarıyla Türkiye, içinden çıkılmaz bir hale geldi. Bu kadar kötülüğü bu ülkenin hakketmediği ortada. " dedi. 

Gültekin Uysal, Demokrat Parti'nin 7 Ocak'ta kuruluş yıl dönümü olduğu ve İzmir'de partinin 77. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi. 

DP Lideri, konuşmasının ardından temsilcilerin sorularını yanıtladı . 

" Ortak aday noktasında pozitif bir noktadayım"

Adaylık sorusu üzerine Uysal, "Ortak aday noktasında pozitif bir noktadayım. Kademe kademe olgunlaşan bir süreç var. Biz kendi cephemizden değerlendirdiğimizde siyasi sorumluluğu olan, iddiası olan bir kişi aday olmalı. Toplumsal muhalefetin enerjisini sandığa yansıtmanın yolu ortak adaydan geçmekte. Liderler de bu fikri benimsemiş durumda. Ortak aday noktasında pozitif bir noktadayım." ifadelerini kullandı. 

"Aday, 6'lı masanın içerisinden olmalı"

Aday meselesi noktasında her partinin kendi perspektifi olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, "Azami başarıyı elde edebilmek. Adayın 6'lı masanın içerisinden olmasının her zaman doğru olduğuna inanıyorum. "değerlendirmesinde bulundu. 

" Seçim takvimi başlayıncaya kadar adayın açıklanacağı kanaatinde değilim"

Adayın ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine Gültekin Uysal," Mesele sadece aday değil, adayla birlikte programı kadroyu milletin önüne koymak. Seçim takvimi başlayıncaya kadar adayın açıklanacağı kanaatinde değilim." dedi. 

"Seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı baz alıyoruz"

Dün ki toplantıda Kılıçdaroğlu dahil hiçbir ismin üzerinde bir değerlendirmelerinin olmadığını aktaran Uysal, "Seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı baz alıyoruz, buna göre bir simülasyon yaptık. 6’lı masanın göstereceği adayın kazanacak aday olduğu kanaatindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dayattığı kanaatinde değilim. Adayın genel başkanlardan biri olması gerektiği fikrimizi zaten paylaştık bugün de paylaşmak isterim." şeklinde konuştu. 

" Bu noktada muhalefet olarak ayrı bir anayasa değişikliği teklifimiz olacak"

Başörtüsü teklifi ile ilgili konuşan Gültekin Uysal, şunları söyledi: 

"Türkiye’de bugün başörtüsüyle ilgili aklı selim hiç kimsenin itirazı yok, ortak bir kabul ve ortak pratik var bu noktada. Gelinen noktada iktidarın teklifi var. Önümüzdeki hafta basına yansıyan şekliyle de siyasi parti gruplarıyla tekrar görüşmeler olacak. 

"CHP’nin zaten bir yasa teklifi var ama dünkü değerlendirmemizde hem yasa hem anayasa teklifi sürecinde sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, Meclis’te temsiliyeti olan milletvekilleri olan, grubu olan partiler olarak biz hazırlığımızı gerçekleştireceğiz. Bu noktada muhalefet olarak ayrı bir anayasa değişikliği teklifimiz olacak. İktidarın manipülasyonlarına imkan vermeyecek şekilde sürecin işlemesini istiyoruz"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2047273/gultekin-uysaldan-cumhurbaskani-adayligi-aciklamasi-6li-masadan-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.