Fatih Erbakan'dan ittifak açıklaması! "Seçimlere tek başımıza gireceğiz"

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, "Milli görüş prensiplerine uygun bir hareket iktidar olunduğunda yapılmayacaksa, milli görüşün kırmızı çizgilerine riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiç bir anlamı yok. Yeniden Refah Partisi olarak, tek başına seçimlere gireceğimiz gözüküyor." şeklinde konuştu.
Ecem Çetin
|
07 Ocak 2023, Cumartesi - 12:40
Fatih Erbakan'dan ittifak açıklaması! "Seçimlere tek başımıza gireceğiz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Kızılcahamam Seçime Hazırlık Kampı’ programı öncesinde basın toplantısı düzenledi. 

Erbakan, Yeniden Refah Partisinin, Yeniden Büyük Türkiye ve sonrasında da  Yeni bir dünya kurma hedefine doğru koşar adımlarla gittiğini aktardı. 

"Paralı ve havalı pek çok partiyi geride bıraktık"

Erbakan, "Yargıtay üye sayılarını 7 ay sonra nihayet açıkladı ve adeta devlet partisi olan AK Parti'den sonra üye sayısını en fazla artıran 2. Parti olduk. 54 bin 309 yeni üye ile toplam 269 bin 391 üyeye ulaştık…Paralı ve havalı pek çok partiyi geride bıraktık…Yeniden Refah Partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olmuştur…" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan "Türkiye’de ne zaman milli görüş iktidar olmuşsa milletimiz manevi ve maddini sıkıntılarından kurtulmuş, ne zaman milli görüş iktidardan uzaklaşmışsa aç kalmış, işsiz kalmış borca esir olmuştur." dedi. 

"İktidar TÜİK’in ısmarlanarak oluşturulan rakamlarıyla  emekliye, memura zam yapıyor"

Şu anda Türkiye'de en önemli problemlerin başında ekonomik sıkıntıların geldiğini aktaran Erbakan, "Bunu hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz. İktidar TÜİK’in özel olarak, ısmarlanarak oluşturulan rakamları baz alarak emekliye, memura ve asgari ücretliye zam yapıyor. "

"B u küfelerin sorumlusu doğrudan doğruya iktidarın kendisi"

Erbakan, şunları aktardı:"

"Memura, emekliye, işçiye geldiği zaman, ‘efendim sırtımızda küfe var.’ Sırtımızdaki küfe imtiyazlı holdingler küfesi, sırtımızdaki küfe faiz küfesi, sırtımızdaki küfe kamudaki israf küfesi, bu küfeleri neden sırtımıza aldık? Bu küfelerin sorumlusu doğrudan doğruya iktidarın kendisi, bu imtiyazlı holdingler küfesi, bu faiz küfesi,  bu israf küfesi olduğu müddetçe de millete geldiğinde biraz evvel de söylediğim gibi yok yok yok demekten başka bir şey diyemiyorum"

"30 milyon Türkiye’de açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiş durumda"

"Yapılan hesaplamalara göre eşi çalışmayan iki çocuklu bir asgari ücretliyi düşünelim, eline geçen asgari ücretle gıda harcamalarına ayırabileceği pay günlük 82 lira. Kirası var, giyim kuşam var, ulaşım masrafı var, ısınma bedelleri var. Bütün bu masrafların içerisinde yeme içme için, gıda için ayırabileceği günlük 82 lira, günlük 82 lira ayırabildiğine göre bunu üçe böldüğünüzde bir öğünde dört kişinin yiyebileceği rakamı buluyorsunuz. Bunu da dörde böldüğünüzde bir öğünde bir kişinin başına düşen rakamı buluyorsunuz 6 lira 80 kuruş… 8 milyon asgari ücretli aileleriyle birlikte 30 milyon Türkiye’de açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiş durumda. Yine aynı araştırma asgari ücretlinin çocuğunun eğitimi için ayırabileceği payı da ortaya koyuyor. Aylık 74 lira, bir ayda bir çocuğunun bütün eğitim ve okul masrafı için ayırabileceği 74 lira, iki çocuk var çocuk başına 37 lira düşüyor. Bu bir çocuğun bir ya da iki günlük öğle yemeği parasını ancak karşılayacak bir rakamdır. Afrika ülkelerinin seviyesinden artık bahsetmeye başlamış durumdayız"

Fatih Erbakan, asgari ücretin 14 bin TL olması gerektiğini söylediklerini aktardı .

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulabilmeleri mümkün değil"

Erbakan Ankara Masası'nın, "Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak" Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Neler söyleyeceksiniz" sorusuna şu cevabı verdi: 

"Tabi içeriden, dışardan nereden cumhurbaşkanı getirirlerse getirsinler asıl mesele zihniyet meselesidir. Ortaya koydukları deklarasyon, dış politikada, ekonomide ortaya koydukları söylemler, hedefler ve bundan önce, iş başına geldiklerinde yaptıkları şu anda masa ittifakının özellikle CHP'li belediyelerin uygulamaları... Bunlara baktığınız zaman kimi cumhurbaşkanı olarak getirirlerse getirsinler, bu istikametle, bu zihniyetle milli görüş ruhu olmadan Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulabilmeleri mümkün değildir."

" Bizim derdimiz milli görüş zihniyetinin Türkiye'de iktidara gelmesi "

Ankara Masası'nın "Son dönemlerde partiler arasında ittifak görüşmeleri dikkat çekiyor. örnek olarak, Memleket Partisi ve Zafer Partisi görüştüklerini söylediler . geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'yla görüştü. size herhangi bir ittifak teklifi geldi mi? seçime tek başına girme karalılığınız devam ediyor mu?" Sorusuna işe Erbakan, şunları söyledi:

"İttifaklarla ilgili doğal olarak, yeni sistem ittifakları gündeme getiriyor. Bu nedenle de pek çok parti, ittifakların içerisinde yer almak, veya kendi ittifakını genişletmek için bir takım diğer partilere tekliflerde bulunuyorlar. Ancak biz her zaman en başından beri söyledik. Bizim derdimiz milli görüş zihniyetinin Türkiye'de iktidara gelmesi ve milli görüşün maddi ve manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştirerek milletimizi kurtuluşa erdirmesi. Bu olmadıktan sonra yani milli görüş prensiplerine uygun bir hareket iktidar olunduğunda yapılmayacaksa, milli görüşün kırmızı çizgilere riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiç bir anlamı yok. Böyle bir ittifakın içerisinde de yer almayız dedik. Dolayısıyla, biz bütün siyasi partilere de görüşme olsun olmasın hepsine davet yapıyoruz. Gelin, kurtuluş milli görüştedir. Bu milli görüşün ekonomide, sosyal politikalarda, dış politikadaki temel esaslarına uygun bir deklarasyon bir beyanname ortaya koyalım. İktidar olduğumuzda bu yolda yürüyeceğiz, bunları uygulayacağız diye. Ve milli görüşün bu temel prensipleri, kurtuluş reçeteleri etrafında birleşelim diye her fırsatta ifade ediyoruz. Ancak görünen o ki, bu şartlarda bu temel prensiplere sahip olan tek parti olarak Yeniden Refah Partisi olarak, tek başına seçimlere gireceğimiz gözüküyor. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2048178/fatih-erbakandan-ittifak-aciklamasi-secimlere-tek-basimiza-girecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.