“Provokasyona izin vermeyiz”

Ankara Masası
|
30 Mayıs 2020, Cumartesi - 14:36
“Provokasyona izin vermeyiz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar’daki Ermeni Kilisesi’nin haçının kırılması ile Hrant Dink Vakfına tehdit maili atılması olaylarının faillerin yakalandığını bildirdi. “Provokasyona izin vermeyiz” diyen Soylu, herkese Türk polisine güvenme çağrısı yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır." ifadesini kullandı.

Hrant Dink Vakfı’na atılan tehdit mailinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Failin yakalandığını belirten Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfına tehdit maili atan provokatör de hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk polisine güvenin." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, provokasyonların Türkiye düşmanlığından kaynaklandığını belirterek,  "Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır." ifadesini kullandı.

Çelik, şöyle devam etti:
"Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar Türkiye düşmanlığıdır. Bunların maşaları çeşitlidir ama arkasındaki odaklar aynıdır. Ülkemizin ve insanımızın kötülüğünü isteyenler, farklılıklarımızı fay hattı zannederek bunları tetiklemeye çalışır. Ama her seferinde fay hattı zannettiklerinin kardeşlik köprülerimiz olduğunu öğrenir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Biriz, beraberiz."

Çelik, vatandaşların içindeki farklı grupları tehdit edenlerin ortak özelliğinin "Türkiye düşmanlığı" olduğunu tarihten de çok iyi bildiklerini belirterek, "Kullandıkları maşalar değişir, bunlar değişmez. Ama artık bu topraklarda operasyon yapamazlar. Türkiye'de provokasyon mevsimi kapanalı çok oldu." ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Hrant Dink Vakfına yönelik ölüm tehdidine ilişkin "Faillerinin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.  

Gül, Twitter hesabından, "Hrant Dink Vakfına yönelik tehdit, birliğimizi, beraberliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef alan çirkin bir provokasyondur. Faillerinin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın." İfadelerini paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20510/provokasyona-izin-vermeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.