Kürşad Zorlu'dan AK Parti'nin görüşme talebine ilişkin değerlendirme!

AK Parti'nin başörtüsü için Anayasa teklifi görüşme talebine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Yarın böyle bir görüşme yapmama kararı aldık. Ancak bununla birlikte, önümüzdeki günlerde bir görüşme yapıp yapmayacağımızı, birkaç gün içerisinde Genel Başkanımız yetkili kurullarımızla paylaşarak, bir görüşmenin olup olmayacağını kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
Ecem Çetin
|
10 Ocak 2023, Salı - 14:49
Kürşad Zorlu'dan AK Parti'nin görüşme talebine ilişkin değerlendirme!

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kürşad Zorlu, sözlerine gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başladı.

Ekonomideki gelişmelere değinen Zorlu, "Ekonomideki yakıcı süreç devam ederken siyasi iktidar ciddi bir süredir baz etkisi ve zam oyunlarıyla yaşanan bu tahribatı, yıkımı gölgeleme çalışıyor. Bunun en bariz örneği geçtiğimiz günlerde memur ve emeklilerime verilen zam ve özellikle de bu zammın açıklanma biçimiyle ortaya çıkmıştır. " dedi. 

"Milletimize yalan söylüyorlar" 

Parti Sözcüsü, "Geçtiğimiz yıla bakıldığında 2022 yılında yüzde 30 ve yüzde 41'lik zam oranları üzerinden yıl sonunda açıklanan 2022 yılına ilişkin yüzde 64,272lik enflasyonu karşılaştırmak suretiyle sanki biz bu enflasyondan yüksek bir zam verdik diyerek milletimize apaçık yalan söylüyorlar. Oysa iki ay öncesinde yüzde 85'ten bahsediyorduk TÜİK enflasyonuna göre." ifadelerine yer verdi. 

"Çalışanı enflasyona ezdirmedik' şeklindeki değerlendirmeler tam bir fiyaskodur"

TÜİK enflasyon oranın gerçek olmadığını sokaktaki vatandaşların bizzat yaşayarak gördüğünü aktaran Zorlu," 2022 yılından memur ve emeklimizin çok ciddi bir alacağı var. 'Çalışanı enflasyona ezdirmedik' şeklindeki değerlendirmeler tam bir fiyaskodur, gerçek dışıdır" şeklinde konuştu. 

"Memurlarımız o emeklilerimiz  'size oy ne lazım artık' diyecektir"

Emekli ve memur maaşlarında yüzde 25 olarak açıklanan zam oranının Meral Akşener'in grup toplantısındaki konuşmasının ardından üzerine yüzde 5 konularak  yüzde 30'a çıkarıldığını belirten Zorlu, şunları söyledi: 

"Diyorlar ki, yüzde 30'a tamamlandı memura ve emekliye. Size ne gerek zam, ne lazım bununla yaşamaya devam edin. Madem seçim yaklaşıyor inanıyorum ki, o memurlarımız o emeklilerimizde size oy ne lazım artık diyecektir"

Kürşat Zorlu, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İYİ Parti'nin en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi şeklindeki teklifinin  AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlattı. 

"Bayram ikramiyelerine ilişkin teklifimizde reddedildi "

Zorlu, Bir başka önerge daha verdik. O da bayram ikramiyeleri. 2018 yılında 1.000 TL olarak belirlendi 4 yıl içerisinde sadece 100 TL zam yapılmış . Biz bununda en az 3.500 TL'ye taşınmasını ve bundan böyle her yıl açıklanan enflasyon artışları, tüketici fiyatları çerçevesinde de artışın devam ettirilmesini teklif ettik. Bu da maalesef reddedildi. " değerlendirmesinde bulundu. 

"Bu ülkede provokasyon bu kadar ucuzladı"

5 Kasım 2021 tarihinde Genel Başkan Akşener'in Bingöl ziyaretinde yaşanan ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında fezleke düzenlenmesine yol açan olaya değinen Zorlu, "O gün o şahsa çok dikkat çekmek lazım. Bunlar hep dikkatten kaçıyor. Olayın hemen ardından bu provokatörün geçmişi, kimliği, nasıl bir sapkınlık içerisinde olduğu gibi hususlar ülkemizin gündeminden kaçırılıp, 3-5 saniyelik görüntü basınımıza sürekli yansıtıldı. Evet doğru değil, üzüntülüyüz. Milletvekilimiz de bunu defalarca ifade etti ama neden bu şahsın, daha önce Genel Başkanımıza hadsizce, ahlaksızca yaptığı yorumları söylemiyorsunuz? Olay ardından bu şahsa nasıl sahip çıkılıp, işe yerleştirildiğinden neden bahsetmiyorsunuz? Bu ülkede provokasyon bu kadar ucuzladı. Bu anlayışla ucuzladı" diye ekledi. 

"Türk polisine hakaret eden milletvekili hakkında hangi işlem yapıldı?"

"Yaşanan olay ardından 14 ay geçtiğine, 156 hakaret ve 36 yaralanma dosyasının Meclis'e intikal ettiğine, 1760 dosyanın ise bekletildiğine dikkat çeken Zorlu, "Bunların içerisinden neden bu milletvekillerini cımbızla çekip seçim arifesinde TBMM'ye getiriyorsunuz? Türk polisine hakaret eden milletvekili hakkında hangi işlem yapıldı?" diye sordu?"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu,  basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

" Biz bu iddiaların hukuki çerçevesini, arka planını yakından takip ediyoruz"

Kürşad Zorlu, Ankara Masası'nın 'MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sinan Ateş konusunda sessizliğini bozdu. Meclis grup toplantısındaki mesajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' Sorusuna şu cevabı verdi: 

"Kıymetli bir vatansever böyle bir hain suikasta uğradı. Olayla ilgili pek çok iddia var. Biz bu iddiaların hukuki çerçevesini, arka planını yakından takip ediyoruz. Öncelikle hayatını kaybeden Ateş'in ailesinin, bu işten en az zararla çıkabilmeleri için çok büyük hassasiyet gösterdik. Genel Başkanımız başından beri aile fertleriyle irtibat içerisinde. Her türlü desteğimiz onların yanındadır. Bu hukuki sürecin; adalet ekseninde, sorumluları ortaya çıkaracak şekilde üzerine gidilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu sadece vakanın gerçekleşme biçimi ve sonrasında ortaya çıkanlar sadece bir siyasi partiye endekslenmeyecek kadar büyük, vahim bir tabloyu ortaya getirmektedir. Biz bu merkezde duruyoruz." diye ekledi.

"Böyle bir görüşme talebini getirmek gerçekten kabul edilebilir ve etik değil"

AK Parti'nin başörtüsü için Anayasa teklifi görüşme talebine ilişkin Zorlu, "Seçim tarihi tartışmaları yoğunlaştıkça AK Parti'nin de değişiklikle ilgili hızı ve çabası da yoğunlaşacak gibi gözüküyor. Evet bize de görüşme talebi geldi. Grup Başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu, Sayın Zengin'e bizim hassasiyetimizi iletti. Sayın Türkkan'ın dokunulmazlığının komisyona getirildiği bir gün, böyle bir görüşme talebini getirmek gerçekten kabul edilebilir ve etik değil. Bu sebeple yarın böyle bir görüşme yapmama kararı aldık. Ancak bununla birlikte, önümüzdeki günlerde bir görüşme yapıp yapmayacağımızı, birkaç gün içerisinde Genel Başkanımız yetkili kurullarımızla paylaşarak, bir görüşmenin olup olmayacağını kamuoyu ile paylaşacağız. Milletimizin bize ulaştırdığı talepler doğrultusunda, teklife ilişkin kaygılarımızı gidermeye yönelik yeni bir metin çalışmamız da tamamlandı. Belki bunu eş zamanlı olarak da paylaşma fırsatı buluruz." şeklinde konuştu.

"Bahsedilen şekilde bir yöntem doğru değildir"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar her kararda doğrudan Cumhurbaşkanı gibi imza yetkisine sahip olacak" şeklinde açıklaması hatırlatılan Zorlu, "Anayasa'nın 104 Maddesi'nde Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri yazılıdır. Cumhurbaşkanı devletin başıdır, Türkiye Cumhuriyetini ve milletin birliğini temsil eder. Anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlamaya yönelik bizim birleştirici gücümüzdür. Partili cumhurbaşkanlığı ile birlikte her ne kadar bu olgu sarsılmış olsa da nihai olarak İYİ Parti'nin durduğu yerde, Cumhurbaşkanlığı'nın tarifi budur. Bu bakımdan  bahsedilen şekilde bir yöntem doğru değildir. Altılı masada söz konuda başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir." dedi.

"Tamamıyla gerçek dışı ve ciddiyetten uzak bir açıklamadır"

Toplantı sonrası basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Kürşad Zorlu’ya, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin 15 Temmuz gecesine ilişkin sözleri de soruldu.

Zorlu şunları söyledi: 

"Ben sayın genel başkanımızla bu konuyu paylaştım ve kendisiyle yaptığımız değerlendirmede bu diyaloğun doğru olmadığını ifade ettiler. Tamamıyla gerçek dışı ve ciddiyetten uzak bir açıklamadır. Bizim, en başından bu yana FETÖ dahil olmak üzere , terör örgütleriyle olan mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. İYİ Parti iktidarında da tüm terör örgütleriyle hiçbir tavizsiz kararlı mücadelemiz en yoğun şekilde devam edecek. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2052095/kursad-zorludan-ak-partinin-gorusme-talebine-iliskin-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.