Murat Karayalçın: 'Teklif gelirse aday olurum"

SHP eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylık konusunda bağrına taş basacaklarını söyledi. Karayalçın, masadan kendisine bir teklif gelmesi durumda ise aday olabileceğini ifade etti.
Büşra Bayrak
|
10 Ocak 2023, Salı - 21:05
Murat Karayalçın: 'Teklif gelirse aday olurum"

SHP eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki tartışmalar sorulması üzerine Karayalçın, "Genel başkan aday olduğu sürece böyle niyetleri varsa da bağırlarına taş basacaklardır" dedi. 

"Parti tüzüğü neyi ön görüyorsa gereği yapılmalıdır"

6'lı masada adaylık konusunda yaşanan sorunların aşılmayacak şeyler olmadığını aktaran Karayalçın, "Her parti kendi değerlendirmesini nasıl yapıyor bilmiyorum. Bir partinin genel başkanı adaysa böyle bir seçimde ön seçim yapılmaz. Genel başkandır tartışmasız. Ama genel başkan aday değilse Ekrem Bey mi olmalı Mansur Bey mi olmalı ya da kim olmalı tartışmasına hiç gerek yok. İsim tercih edilmemelidir parti tüzüğü neyi ön görüyorsa gereği yapılmalıdır. Bu arada şunu da söyleyeyim Ekrem Bey’inde Mansur Bey’in de adı iddiayla geçen arkadaşların önü de kesilmemelidir. Yani eğer arkadaşlarımızın iddiaları varsa onlarda ön seçime girmelidir. Ama genel başkan aday değilse. Genel başkan adaysa bu olmaz." diye konuştu. 

"Genel başkan aday olduğu sürece bağırlarına taş basacaklardır"

Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu sürece Ekrem İmamoğlu'nun adaylık niyetinde olmayacağını söyleyen Karayalçın şunları kaydetti: 

"Genel başkan aday olduğu sürece Ekrem Bey’in böyle bir düşünce taşıdığını sanmıyorum. Cumhurbaşkanlığını hangi siyasetçi istemez. Genel başkanımız istiyorsa gönlüne bir taş basarsın. Basar basmaz bilmiyorum ama ben bastığı kanısındayım. Her iki arkadaşımızın da bağrına taş bastığı kanısındayım. Aslında sorun şu yeni gelmiş belediye başkanlarımız bir şeyler yapmaya çalışıyorlar olanakları zor hükümet tarafından engelleniyorlar filan. Şimdi birden bire Cumhurbaşkanlığı adaylıklarının devreye girmesi bir siyasetçi için cumhurbaşkanlığının çekiciliğini de dikkate alarak birden bire burnuna asfalt kokusu yerine başka bir kokunun gelmesi belediye yönetimi açısından da sorun yaratmıştır. Beşeri olarak arkadaşlarımız tabi ki bunu düşünmüşlerdir gönüllerinden geçirmişlerdir. Onun için zaten bağrına taş basma lafı o nedenle kullanılan bir laftır. Ben bu taşın basıldığı kanısındayım bütün CHP’liler Genel başkan aday olduğu sürece böyle niyetleri varsa da bağırlarına taş basacaklardır. Genel başkanın yanında dimdik yer alacaklardır. Aslında Kemal Bey’in ‘benim yanımda mısınız değil misiniz’ çağrısının ardından hem Mansur Bey’in hem de Ekrem Bey’in verdiği yanıtlarda bağra taş basmanın sonucu olarak ‘yanındayız’ şeklindeydi. Ben buradan bir sorun çıkmayacağını görüyorum. CHP kanadında genel başkan aday olduğu sürece böyle bir sorun çıkmaz."

"Teklif gelirse memnuniyet duyarım"

Karayalçın, Gürkan Zengin'in 'Masadan teklif gelirse aday olur musunuz?' sorusuna "Tabiki böyle bir tekliften memnuniyet duyarım herkes memnuniyet duyar. Ama ben altılı masanın burada tıkanacağı kanısında değilim." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2052566/murat-karayalcin-teklif-gelirse-aday-olurum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.