Kürşad Zorlu'dan 'genel merkezde tartışma yaşandı' iddialarına yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İYİ Parti Ankara İl Başkanı belirleme sürecinde genel merkezde tartışma çıktığı, Meral Akşener bu yüzden rahatsızlandığı haberlerine ilişkin 'Film senaryosu' değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2023, Pazartesi - 13:49
Kürşad Zorlu'dan 'genel merkezde tartışma yaşandı' iddialarına yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Zorlu, İYİ Parti Ankara İl Başkanı'nı belirleme sürecinde genel merkezde tartışma yaşandığı iddialarına yanıt verdi.

Ankara Masası'nın sorusuna Zorlu "Genel Başkanımız ipeğe sarılmış bir çeliktir. Onun ortaya koyduğu siyaset tarzı milletimizi kuşatan, her bir milletimize sevgi dolu yaklaşımı ve cesareti yakın gelecekte ülkemizin tarihini değiştirecek. Bu anlayış galip gelecek. Bu iddialar bir film senaryosundan ibaret. İYİ Parti büyüyen yükselen, Türkiye’nin itici gücü olmaya şuan başlamış ve daha da güçlenerek, bu seçimlerden birinci parti çıkacaktır" dedi.

Lider ziyaretleri başlayacak

Meral Akşener'in sağlık durumuna ilişkin de konuşan Zorlu "Sayın Genel Başkanımız bugün genel merkeze gelerek çalışmalarına başladı. Çarşamba günü grup toplantısını gerçekleştireceğiz ve perşembe günü de İYİ Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilecek altılı masa toplantısı öncesi liderleri ziyaret etmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

Genel merkezde tartışma iddiası

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener, Koray Aydın, Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır'ın katıldığı toplantıda  Serdar Tunç ve  Batuhan Yılmaz'ın adaylığı konusunda tartışma yaşandığı iddia edildi. Uğur Poyraz, Batuhan Yılmaz'ın adaylığında ısrarcı olurken, Koray Aydın Serdar Tunç'un adaylığını savundu. Uğur Poyraz ile Koray Aydın arasında şiddetli bir konuşmanın olduğu öne sürülmüştü.

14 Ocak'ta yapılacak Ankara İl Kongresi 29 Ocak'a ertelenmişti. Ertelemenin nedeninin bu tartışma olduğu iddia edildi.

Kürşad Zorlu'nun açıklamalarından konu başlıkları ise şöyle: 

" Bu yönetim sistemiyle devlet ve hükümet arasındaki denge kaybedilmiş"

Muğla Valiliği'nin sosyal medya paylaşımı hatırlatan Zorlu, AK Parti'nin siyasi propagandasının yapıldığını ifade etti. Söz konusu gelişme üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Zorlu, "Bu yönetim sistemiyle devlet ve hükümet arasındaki denge kaybedilmiş. Bugün itibariyle kamu kurumlarındaki çalışan neredeyse bütün personelimiz bu dengesizliğe mahkum edilmek zorunda bırakılmıştır" değerlendirmesini yaptı

Giresun ziyareti sırasında Genel Başkan Meral Akşener'e çiçek veren bir öğretmene soruşturma açıldığını da hatırlatan Zorlu, kamu personeline açık ya da örtülü şekilde AK Parti mitinglerinde yer almaları için baskı yapıldığını iddia etti. 

" İYİ Parti olarak bu uyarıyı yapıyoruz"

Zorlu, adalet ilkesinin sarsıldığını vurguladı. "Bu sistem değişikliği ile daha önce devletin, hükümetin, her bir bakanın ildeki temsilcisi olan vali, Cumhurbaşkanı'nın temsilcisi haline getirildi" diyen Zorlu, "Aynı zamanda kararname yoluyla da valilerin görev süresinin; Cumhurbaşkanı'nın görev süresine de uygun olması gerektiği konuşlandırdı. Şöyle bir şey çıktı karşımıza; partili Cumhurbaşkanlığı'nın temsilcisi olan partili bir vali mi isteniyor? Temel soru budur. Bu hepimizin üzerine gitmesi gereken bir sorudur. Çünkü yarınlarda, bu sistem mücadelesini başaramazsak sokakta yürürken partili vali görmek sürpriz olmayacak. İYİ Parti olarak bu uyarıyı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Önerge vereceğiz "

Konuyla ilgili Meclis'te bir soru önergesi vereceklerini ekleyen Zorlu, "Hem de bu hafta içi içerisinde Cumhurbaşkanlığı adı altındaki bu sistemin her bir vatandaşımızın eşitlik ilkesine dayalı olarak hayatını sürdürmesini zorlaştıran bu yönetim sistemiyle ilgili araştırma önergemizi de vermiş olacağız" açıklamasını yaptı. 

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi üzerinden ekonomiye yönelik eleştirilerde bulunan Zorlu, sözlerinin devamında çiftçilerin takipteki borçlarını durduracaklarını söyledi. Çiftçilerin borçlarını ödeyebilmeleri için üretilen ürünleri alacaklarını kaydeden Zorlu, bu şekilde hem sektörü ayakta tutacaklarını hem de devleti yormayacak şekilde borçları ortadan kaldıracaklarını ekledi. İYİ Parti Sözcüsü, Ulusal Tarım Master Planlarının da hazır olduğunu dile getirdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 85 bin atama sözü verdiğini hatırlatan Zorlu, "Bunun 2022'nin sonuna tamamlanacağını taahhüt etmişti. İlk etapta 31 bin 183’ü sözleşmeli personel, 11 bin 317’si sürekli işçi kadrosunda olmak üzere toplam 42.5 kişinin alınacağı ifade edilmişti." dedi. 

"Kabul edilebilir görmüyoruz" 

İlk etabın tamamlanamadığına, 42.5 kişi için de herhangi bir zaman dilimi açıklanmadığına dikkat çeken Zorlu, "Oysa hükümet ve bakanlık yetkilileri her defasında; 'OECD ülkeleri içinde hemşire ve  sağlık çalışanları bakımından en az sayıda personelle hizmet ediyoruz' diyordu. Atama bekleyen sağlık çalışanlarımız hayatlarını nasıl idam ettirecekler. Kaldı ki atama yapılmadıkça farklı sorunlarla karşılaşıyorlar. Bütün bu tabloya rağmen kadro planlamasını gerektiği biçimde yapamayan; yaptığını söylediği planlamayı da uygulamayan bir anlayış. Biz bunu kabul edilebilir görmüyoruz." ifadelerini kullandı. 

"6 0 binin üzerinde arkadaşımız kadro bekliyor"

Sağlık meslek lisesi mezunlarının sorunlarına da değinen Zorlu, "2016-2017 eğitim-öğretim döneminde son olarak 18.857 öğrenci kayıt yaptırmış ancak o yıl 2.598 hemşire yardımcısı alınmıştır. 2022’ye kadar 9.108 sağlık meslek lisesi mezununa kadro açılmıştır. Oysa ki, alınan toplam öğrenci sayısı 88 bin civarında. Bugün 60 binin üzerinde arkadaşımız kadro bekliyor." dedi.

"Kadro bekleyen kardeşlerinizin sesine kulak verin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2018 ve 2019 yıllarında kadro verileceğine dair taahhütte bulunduğunu hatırlatan Zorlu, "Ben buradan Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum; bir an önce ikinci etap dediğiniz 42.5 kişilik kadro alım sürecini başlatın, sözünüzde durun. Kadro bekleyen kardeşlerinizin sesine kulak verin." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061132/kursad-zorludan-genel-merkezde-tartisma-yasandi-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.