Nebati," Tek problemimiz enflasyon"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati düzenlenen programda konuştu. Ekonomi ve enflasyona dair mesajlar veren Nebati, " Tek problemimiz enflasyon" açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
17 Ocak 2023, Salı - 13:16
Nebati," Tek problemimiz enflasyon"

İstanbul'da düzenlenen Futures-Trends Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi.

"Tek problemimiz enflasyon"

Nebati, "Rakamlar çok net bir şekilde ortaya koyuyor ki küresel düzeyde yaşanan türlü badirelere rağmen, Türkiye 2022 yılını neredeyse tüm makroekonomik göstergeler bakımından dünyanın geri kalanından çok daha iyi bir noktada tamamlamış, güçlü ilerleyişini yeni zirvelere taşımıştır. " dedi.

Bakan Nebati konuşmasında enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı,  "Tek problemimiz var, enflasyon. O da son iki aydır düşüş eğiliminde, ve bu düşüş eğilimi devam edecektir. Zira, küresel emtia ve enerji fiyatlarında normalleşme başladı. Kurlardaki volatilite azaldı. Üretici fiyatlarının tüketici enflasyonu üzerindeki artırıcı etkisi azaldı. Beklentilerde iyileşme başladı." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061426/nebati-tek-problemimiz-enflasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.