Kızılelma, sistem tanımlama test uçuşunu da geçti

Bayraktar Kızılelma, sistem tanımlama test uçuşunu başarıyla tamamladı.
Mevlüt Peker
|
23 Ocak 2023, Pazartesi - 18:45
Kızılelma, sistem tanımlama test uçuşunu da geçti

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 2. uçuşunda sistem tanımlama testini başarı ile geçti.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin tamamen öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 2. uçuşunda sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar #KIZILELMA'mız 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Ufku açık olsun." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından aynı görüntüyü paylaşarak "öz kaynak" vurgusu yaptı. Haluk Bayraktar, "Öz kaynaklarımızla geliştirdiğimiz Bayraktar #KIZILELMA, 2. Uçuş Testi’ni de başarıyla tamamladı." ifadelerini kullandı.

Son haftalarda Batı'dan ve Türkiye içinden bazı cepheler tarafından hedefe konulan Baykar hakkında, hükümetin imtiyazlar tanıdığı, öncelik verdiği, rekabetsiz ortam yaratıldığı, devlet imkanlarının sonuna kadar kullandırıldığı dezenformasyonu yayılmış, iddialar üzerine hem Baykar'dan hem de devlet yetkililerinden "Baykar'ın hiçbir dönem devletten tek kuruş destek almadığı, hiçbir kredi dahi kullanmadığı, tüm çalışmaların öz kaynaklarca yapıldığı" açıklamaları gelmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063307/kizilelma-sistem-tanimlama-test-ucusunu-da-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.