Ali Babacan, ''Yarın altılı masaya bir aday önerisiyle gitmeyeceğiz''

Ali Babacan, yarın yapılacak 6'lı masa toplantısında ağırlıklı olarak usul ve yöntemin konuşulması gerektiğini belirterek," Sayın genel başkanlardan isim öneren, bazı isimlerle ilgili istişareler yapmak isteyen olursa, kuşkusuz o istişarelerin içerisinde bizde oluruz. Yarın altılı masaya bir aday önerisiyle gitmeyeceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 16:17
Ali Babacan, ''Yarın altılı masaya bir aday önerisiyle gitmeyeceğiz''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Babacan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Yarın altılı masaya bir aday önerisiyle gitmeyeceğiz"

Ali Babacan Ankara Masası'nın, "Siz masaya aday önerisinde bulunacak mısınız? Bulunacaksanız, bu isim masadan mı, dışarıdan mı olacak?" Sorusuna şu cevabı verdi: 

"Yarın ki toplantıda, ağırlıklı olarak usul ve yöntemin konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Aday tespit, usul ve yönteminin konuşulmasının isabetli olacağını düşünüyoruz. Ama tabi ki, sayın genel başkanlardan isim öneren, bazı isimlerle ilgili istişareler yapmak isteyen olursa, kuşkusuz o istişarelerin içerisinde bizde oluruz. Yarın altılı masaya bir aday önerisiyle gitmeyeceğiz. Bir sistem ve usul tartışması hazırlığı için 6'lı masaya yarın oturacağız.

"HDP, Deva Partisi'nin gündeminde değil"

Ankara Masası'nın "HDP'nin kapatılması davası devam ediyor. Olası bir kapatma halinde HDP'li isimlerin DEVA sıralarından aday olacağı iddiası dillendirildi. Bu konuda kapılarınız açık mı? Bu konuda bir temas yapıldı mı? " Sorusuna ise Babacan,  böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını kaydetti. 

"Yol haritasıyla ilgili çalışmalar yüzde 95 orasında tamamlandı"

Ali Babacan Ankara Masası'nın  Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının tek olacağı ve bununda İYİ Parti'ye verileceği iddiaları ortaya atıldı. Sayın Akşener, bu iddiaları reddetti. Kaç cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ön görüyorsunuz?   Sorusuna şunları söyledi; 

"Bu geçiş sürecinin yol haritasıyla ilgili bir konu. Yol haritasıyla ilgili çalışmalar yüzde 95 orasında tamamlandı. Son rütüşler ve son bazı kararlar gerekiyor. O nihaiyi kararlar verildikten sonra bunun derli toplu açıklanmasının biz çok daha isabetli olacağını düşünüyoruz. Çünkü henüz tam bitmemiş, bütün partiler tarafından kabul edilip, imzalanmamış bir çalışmanın içerisinden bazı taslak halindeki bilgilerin çok fazla paylaşılmasını, tartışılmasını doğru görmüyoruz. Bu çalışmanın çok kısa bir zaman içinde tamamlanacağını öngörebiliyorum.

"Niyet, başörtüsü üzerinden bu toplumu kutuplaştırmak, ayırmak, parçalamak"

Ankara Masası'nın "CHP, başörtüsüne serbestlik konusundaki anayasa değişikliği görüşmelerinden çekildiğini açıkladı bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sorusuna ise;

"Bu anayasa değişikliğiyle alakalı son bir kaç haftadır yürüttüğümüz bir çalışma vardı. En son 6'lı masa toplantısında genel başkanlar içerisinde çalışmamızı talep edenler oldu. Bizde kendi çalışmamızı paylaştık. Sayın Erdoğan'ın yapmak istediği, Türkiye'yi başörtüsü üzerinden kutuplaştırmak. Çünkü, kafası tamamen öteki, beriki diye çalıştığı için, benden misin, değil misin diye çalıştığı için ve Türkiye'de tamamen korku siyaseti üzerinden bir çizgiye düştüğü için ona düşman lazım, karşı taraf lazım. Sen başörtüsünden yana mısın, değil misin? İşi bu noktaya getirmek istiyor. Ve mümkünse referanduma götürmek istiyor. Asıl buradaki niyet, başörtüsü üzerinden bu toplumu kutuplaştırmak, ayırmak, parçalamak." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063823/ali-babacan-yarin-altili-masaya-bir-aday-onerisiyle-gitmeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.