1 Haziran’da açılıyor ama… Kağıt ve taş oyunları, mangal keyfi yasak İşte yeni genelge

Ankara Masası
|
30 Mayıs 2020, Cumartesi - 21:07
1 Haziran’da açılıyor ama… Kağıt ve taş oyunları, mangal keyfi yasak İşte yeni genelge

İçişleri Bakanlığı’ndan 1 Haziran öncesi 81 il Valiliğine yeni genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Lokanta, Restoran, Kafe vb. İşyerleri; Park, Piknik Alanları; Mesire Yerleri ve Giyim Pazarları Genelgesi gönderdi.

Genelgeye göre;

Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokaller 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak.

İskambil, okey, tavla oyunları ve nargile ile dans yasak

Ancak, iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri bunun dışında tutulacak.

Bir başka deyişle kıraathaneler açılsa da, oyun oynanamayacak. Konser dışında sosyal mesafe kuralını riske sokacak dans ve oyun amaçlı müzik faaliyetleri de gerçekleştirilemeyecek.

Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak.

Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmeler 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar; spor merkezleri/tesisleri de 24.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak. 

Piknik serbest, mangal keyfi yasak

Daha önce genelge ile kısıtlanan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Piknik serbest bırakılsa da mangal keyfi yapılamayacak. Yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak yasak olacak.

Sosyete pazarları da açılıyor

Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan giyim pazarları (sosyete pazarı) olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı.

 Her sektör için kurallar ayrı ayrı belirlenip tebliğ edilecek

Pandeminin (salgının) yayılmaması ve kontrol altında tutulması için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından her bir faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen işletme/faaliyet kuralları ve ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yapılan veya yapılabilecek yeni/ilave düzenlemeler göz önünde tutularak anılan faaliyetler için usul ve esasların belirlenerek gerekli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının alınması, bahse konu faaliyetler için belirlenen kuralların ilgili işletmeci/esnafa tebliğ edilecek.

Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20645/1-haziranda-aciliyor-ama-kagit-ve-tas-oyunlari-mangal-keyfi-yasak-iste-yeni-genelge
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.