Beşiktaş borsada düşüşte

Beşiktaş'ın ligdeki zorlu günleri, Borsa İstanbul'da da yankı buldu. Son 10 günde hisse senetleri her gün yüzde 10 değer kaybeden Beşiktaş, yatırımcılarını yaklaşık yüzde 50 zarara uğrattı. Bu düşüşle birlikte şirketin piyasa değeri de önemli ölçüde geriledi.
Afife Kaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 21:34
Beşiktaş borsada düşüşte

Ligde zor günler geçiren Beşiktaş'ın sıkıntıları, Borsa İstanbul'da da hisse senetlerinin değer kaybıyla kendini gösterdi. Beşiktaş'ın hisseleri son 10 günde taban yaparak her gün yüzde 10 değer kaybetti ve yatırımcılarını yaklaşık yüzde 50 zarara uğrattı.

Beşiktaş'ın piyasa değeri de 21.5 milyar lira seviyesinden 11.42 milyara geriledi. Geçen yıl Nisan ayında 10 TL seviyelerinde olan Beşiktaş hisseleri, bu yıl Nisan ayında 90 TL seviyelerine kadar çıkarak yaklaşık yüzde 900 artış göstermişti. Ancak, 19 Nisan Cuma günü 89.30 TL'den kapanan hisseler, yeni haftaya sert bir düşüşle başladı. Ardından gelen günlerde düşüş trendi hız kazandı ve hisselerin değeri ciddi şekilde düştü.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun haftalık bülteninde açıklanan cezaların etkisiyle Beşiktaş hisseleri 7 gün boyunca üst üste taban yaparak 2 Mayıs itibariyle 42 lira seviyelerine kadar geriledi.

Son 10 günde Beşiktaş hisselerine yatırım yapan bir yatırımcının parası, yaklaşık yüzde 50 değer kaybıyla 47 bin 580 TL'ye geriledi. Bu düşüşle birlikte Beşiktaş'ın piyasa değerinde de büyük bir erime yaşandı.

BJKAS koduyla işlem gören Beşiktaş A.Ş. hala borsanın en değerli spor şirketi olma özelliğini koruyor. Ancak, yaşanan düşüşle birlikte piyasa değerinde ciddi bir azalma yaşandı ve Beşiktaş, diğer spor şirketlerinin toplam değerine ulaşan konumdan uzaklaştı. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi rakip takımların ise Beşiktaş'ın gerisinde kalmaya devam ettiği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136841/besiktas-borsada-dususte
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.